شهید حسن شفیعزاده در تاریخ ۱۳۳۶/۵/۲۸ در تبریز چشم به جهان گشود.
ایشان در سن ۲۹ سالگی در تاریخ ۱۳۶۶/۲/۸ و در ماووت به مقام والای شهادت رسید.
شهید حسن شفیعزاده در مرداد ماه سال ۱۳۳۶ شمسی در خانواده مذهبی در شهرستان تبریز متولد شد. او با شور وصفناپذیری در روزهای سرنوشتساز ۲۱ و ۲۲ بهمنماه ۱۳۵۷ تلاش میکرد – هنگامی که در اوج پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی درب پادگانها به روی مردم باز شد- به همراه تعدادی از جوانان و دانشجویان حزباللهی تبریز برای جلوگیری از افتادن سلاحهای بیتالمال به دست ضدانقلاب، بخشی از سلاحها را جمعآوری و گروه مسلحی را برای دستگیری ضد انقلاب و ساواکیها تشکیل داد.
ایشان سپس مسئول حفاظت از بیت شهید محراب آیتالله سید اسدالله مدنی شد و در مبارزه با گروهکهای التقاطی در تبریز جان فشانی کرد.
هنگامی که به همراه شهید باکری در سپاه ارومیه خدمت میکرد به عنوان مسئول عملیات برای ایجاد امنیت آن منطقه و سرکوبی گروههای فاسد مأموریتهای مهمی را انجام داد و توانست در تشکیلات حزب منحله دموکرات نفوذ کند و باعث متلاشی شدن آن شود.
بعد از عملیات فتحالمبین در فروردین ۱۳۶۱ غنایم زیادی به دست سپاه و ارتش افتاد. با هماهنگی سپاه و فرماندهی نیروی زمینی ارتش قرار شد که توپخانه لشکر ۷۷ آموزش تعدادی از پاسداران را به عهده بگیرد. شفیعزاده تعدادی از نیروها را به آموزش آورد و کلاسهای آموزش در تپه شوش تشکیل شد. پس از تشکیل یگان توپخانه سپاه، شفیعزاده دستور داد تا پوکه گلولههای توپ را دور نریزند.
این رزمنده آذربایجانی همزمان با مسئولیت سازماندهی و ادغام نیروهای جنگهای نامنظم، سازماندهی توپخانه سپاه را پیشنهاد کرد.
او در پاسخ به سؤال یکی از دوستانش که چه شد به فکر تشکیل توپخانه افتادی، گفته بود: «ما وقتی به جنوب اعزام شدیم روزهای اول جنگ بود. در آبادان ساختمانی دو طبقه بود و به عنوان دیدهبان به داخل ساختمان رفتم وقتی وسعت و شدت آتش دشمن را دیدم با خود فکر کردم که بین چهار خمپاره و امکانات عظیم دشمن توازن وجود ندارد. آن موقع احساس کردم به سلاح دیگری نیاز داریم.»
در سال ۱۳۶۲ در عملیات خیبر در جزیره مجنون با تدبیر حسن شفیعزاده چند قبضه توپ با هاورکرافت به جزیره انتقال داده شد.
وی با همفکری تنی چند از فرماندهان، ضمن پیریزی و سازماندهی اولین آتشبارهای توپخانه، مسئولیت هماهنگی پشتیبانی آتش در قرارگاه فتح در عملیات بیتالمقدس را به عهده گرفت و به خوبی از عهده این وظیفه بزرگ برآمد.
اقدامات مبتکرانه وی در طراحی و به کارگیری توپخانه در طول سالهای دفاع مقدس ضربات جبرانناپذیری را به پیکر رژیم صدام وارد کرد.
شهید حسن شفیعزاده سرانجام در هشتم اردیبهشت سال ۱۳۶۶ در منطقه عملیاتی کربلای ۱۰ در شمال غرب (منطقه عمومی ماووت) در حالی که عازم خط مقدم جبهه بود، مورد اصابت ترکش گلوله توپ دشمن قرار گرفت و به آرزوی دیرینه خود یعنی شهادت نایل شد.