هفته گذشته شاهد انتخاب دو سمت ریاست دیوان محاسبات کشور و نیز ریاست مرکز پژوهشها از سوی مجلس بودیم. انتخابهایی که با انتقادات فراوان از سوی تمام فعالان اصیل سیاسی و دلسوزان نظام همراه بود. دو نفری که به این سمتها انتخاب شدند مهرداد بذرپاش، فرزند شهید بذرپاش و علیرضا زاکانی از جانبازان دفاع مقدس و عضو هیئت موسس جمعیت جانبازان می باشند. با توجه به اینکه هر دو نفر از جامعه ایثارگران هستند و بخصوص اینکه هم مهرداد بذرپاش و هم علیرضا زکانی در گذشته با حاشیهها و اتهامات مالی متعددی روبرو بودهاند، باعث شده که این تصمیم مجلس یازدهم حاشیههای زیادی را به همراه داشته باشد. واقعا باید این سوال را پرسید که چرا این شخصیتهای مسئله دار به عنوان چهره ایثارگران و خانواده شهدا از نردبان قدرت بالا می روند در حالی که ایثارگران مخلص در مجلس و دیگر نهادهای تصمیم گیری جایی ندارند؟
متاسفانه باید اذعان داشت که انتخاب مهرداد بذرپاش به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور و همچنین علیرضا زاکانی به عنوان رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، توسط مجلسی که ادعای انقلابی بودن و متفاوت بودن از مجلسهای پر حاشیههای نهم و دهم را دارد، بیشتر شبیه انتخابهای جناحی و حزبیست و بوی تقسیم غنائم میان دوستان و همفکران میدهد. مردم این سوال را مطرح کردهاند که چطور میشود در راس نهادی که وظیفه نظارت بر فرایندهای مالی کشور را بر عهده دارد و به عنوان اصلیترین نهاد نظارتی مجلس فعالیت میکند شخصی با یک چهره کاملا جناحی حضور داشته باشد که دارای سابقه مدیریتی در حوزه اقتصاد و حقوق هم نیست؟
بذرپاش در توییتر خود نوشته: «پدران شهید ما فدای وطن و مردمش نشدند که نامشان سر در معابر بخورد؛ فرزندان شهدا مانند پدرانشان، همچنان خود را بدهکار این کشور میدانند.» ایکاش دستکم آقای بذرپاش از پدر شهیدش مایه نمیگذاشت و باعث سرافکندگی خانواده شهدا نمی شد. سن و سال مهرداد بذرپاش هیچگونه ارتباطی با پست مهمی مانند ریاست دیوان محاسبات کشور ندارد و متاسفانه در آینده شاهد خواهیم بود که حضور بذرپاش در این پست به وهن بیشتر مجلس و خانواده شهدا خواهد انجامید. بذرپاش نماینده مجلس نهم بوده و همچنین در کارنامه خود قام مقامی بنیاد تعاون سپاه، ریاست سازمان ملی جوانان، و مدیر عاملی سایپا و پارس خودرو را دارد. تجربه ایشان در حوزه اقتصادی تقریبا صفر است. همچنین در زمانی هم که ایشان مدیرعامل سایپا بودند حاشیههای زیادی منجمله اتهامات فساد مالی به مدیریت این شرکت خودروسازی وارد شده بود که انتخاب وی به سمت مذکور را بیشتر زیر سوال میبرد.
در همین راستا باید به این نکته هم اشاره کنیم که قانون به طور شفاف و مشخص انتخاب آقای بذرپاش را رد میکند. طبق تبصره ۱ ماده ۵۱ قانون آئین نامه داخلی مجلس، داوطلب ریاست دیوان محاسبات کشور باید دست کم بیست سال سابقه کار داشته باشد. در حالی که آقای بذرپاش ادعا دارد که بخشی از تجربه و سابقه کاری ایشان به سابقه وی در بسیج بر میگردد، ماده ۱۰۵ قانون مدیریت خدمات کشوری سابقه خدمت را آن قسمت از خدمات کارمند میداند که در حالت اشتغال تمام وقت انجام شده باشد و فعالیت پاره وقت در بسیج به هیچ وجه شامل آن نمیشود.
جانبازان و ایثارگران و فرزندان شهدای دلسوز و متخصص بسیاری در کشور داریم که شیفتگان خدمتند، نه تشنگان قدرت. ولی متاسفانه اکنون امثال بذرپاش و زاکانی به چهره خانواده شهدا و جامعه ایثارگران تبدیل شدهاند و فردی همچون کمال رجایی (فرزند شهید رجایی) که مظهر صفا و تقواست، هیچوقت پست دولتی نداشته.
بهتر است سخن را کوتاه کنیم و این متن را با توئیت آقای محمد مهاجری، به پایان برسانیم: «با انتخاب شبهه ناک آقای مهرداد بذرپاش به ریاست دیوان محاسبات، شان مجلس یازدهم بازهم پایینتر آمد. مبارک باد سهم پایداریچیها. منتظریم با سهم دادن به زاکانی در انتصاب وی به ریاست مرکز پژوهشها یک گام بلند دیگر برای تنزل جایگاه مجلس برداشته شود. چه میکنه این قالیباف!»