چند روز پیش بود که مصاحبهای اختصاصی با امیر دریادار حبیبالله سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش، توسط خبرگزاری ایرنا منتشر شد. دریادار سیاری که خود جانباز ۷۰ درصدی است، در این مصاحبه مدعی شد که سپاه حق ارتش را خورده و یک نوع تلاش سیستماتیک در سطوح عالی نظام وجود دارد تا ارتش به حاشیه کشیده شود. این اتهام زنیها به سپاه و مقامات ارشد نظام باعث شد که فیلم مصاحبه فقط چند ساعت بعد از انتشار، از روی وبسایت ایرنا و خروجی خبرگزاریها حذف شود. هرچند دریادار سیاری در برخی موارد از انصاف خارج شدند و اتهامات بیاساسی به برخی مقامهای ارشد نظام زدند ولی سانسور سخنان ایشان هم اقدامی غیرمنطقی و انفعالی بود که متاسفانه به ایجاد شکاف بیشتر میان ارتش و سپاه می انجامد.
در پی این اتفاق و با وجود تماسهای مکرر با پدرام الوندی، معاون خبر ایرنا، دلیل مشخصی در خصوص سانسور مصاحبه دریادار سیاری ارائه نشد. شنیدهها حاکیست برخی از فرماندهان سپاه همچون سردار محسن رضایی نسبت به مصاحبه دریادار سیاری ابراز ناراحتی و دلخوری کردهاند و همین امر باعث حذف مصاحبه شده است. در همین حال، روابط عمومی ارتش نیز با صدور اطلاعیهای بر انسجام ارتش و سپاه تاکید نموده و افزوده که متاسفانه دشمنان نظام به تقطیع و سوءاستفاده از مصاحبه پرداختهاند.
به هر حال گستردگی اظهارات دریادار سیاری و واکنش های بسیار به آن که شامل واکنش های اکثرا مثبت در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی میشود، بدون شک تصویری از جسارت و صداقت این افسر باسابقه نیروی دریای ارتش ساخته که مطمئنا با شخصیت واقعی ایشان نیز همخوانی دارد، ولی به هر حال با نگاهی به مصاحبه کامل دریادار سیاری میتوان دید که ایشان در مواردی از انصاف خارج شدهاند و برخی از مقامهای ارشد نظام را مسئول تضعیف سیستماتیک ارتش دانستهاند. واقعیت این است که در سالهای پس از جنگ تحمیلی، فعالیتهای برون مرزی سپاه به یک اولویت برای نظام تبدیل شد و همین امر باعث شد که ارتش بیش از پیش به حاشیه رانده شود. با نگاهی به شرح وظایف ارتش و سپاه میتوان دید که زمانی که بحث فعالیتهای نظامی برون مرزی مطرح میشود، سپاه حرف اول را میزند و همین امر به هر حال بطور خودکار ارتش را به حاشیه می کشاند.
در مقابل باید افزود که انتقادات دریادار سیاری از صداوسیما و برخی هنرمندان دفاع مقدس درست و منطقی بود. به طور خاص ایشان از مسعود بهبهانی نیا، نویسنده سریال «کیمیا» گلمند بودند که البته با واکنش این نویسنده نام آشنای کشور هم همراه بود. دریادار سیاری بر لزوم بازنگری رسانهها منجمله فیلمسازان و تاریخنویسان جنگی به حضور فعال ارتش در جنگ تحمیلی تاکید کرده و به درستی یادآور شده که عدهای تلاش میکنند تا دفاع از کشور را بطور انحصاری به نام نهادهای نظامی دیگری به جز ارتش بزنند و کمتر به فعالیتهای ارتش اهمیت داده شده است. وی همچنین در مورد شکایتی که سازمان سیاسی-عقیدتی ارتش از صداوسیما مبنی بر صحبتهای یکی از مهمانان حاضر در یک برنامه تلویزیونی که ادعا کرده بود تا همین چند سال پیش نیروهای خارجی در آبهای کشور حضور داشتند، گفت و اینکه هیچ پاسخی به این شکایت داده نشده. به اعتقادی وی تلاشهایی برای محو کردن زحمات نیروی دریایی ارتش و به طور کلی ارتش کشور در سالهای اخیر انجام شده که «بیمهری به ارتش» است
جدا از اینکه تا چه حد اظهارات دریادار سیاری با واقعیتها سازگار است، سانسور اظهارات فرماندهای در قد و قواره ایشان غیرمنطقی به نظر می رسد. به طور خاص با توجه به اینکه سردار سیاری یکی از شاهدان عینی بسیاری از رخدادهای دفاع مقدس بوده اند، باید روایت ایشان از چهرهها و عملیات های مختلف را ثبت نمود. در واقع یکی از موضوعاتی که همواره در راس اولویتهای صدای مدافعان قرار داشته، اهمیت حفظ اسناد و مدارک جنگی و تاریخ نویسی صحیح و بیطرف دفاع مقدس بوده. ما بارها در طی چند سال اخیر در این مورد مطالبی را منتشر کردهایم و از اهمیت حفظ اسناد و مدارک به جا مانده از سالهای جنگ که شامل مصاحبهها، فیلمهای مستند و آثار نویسندگان و تاریخنویسان جنگی میشود، گفتهایم. صدای مدافعان سال گذشته در مقالهای با عنوان «چرا خاطرات سرداران جنگی سانسور میشود»، دقیقا به همین موضوع اشاره کرد. هنگامی که پای درددل تاریخنویسان جنگ تحمیلی مینشینیم متوجه میشویم که بعضا نگاه ما به تاریخ جنگ تبدیل به نگاهی یک بعدی شده که باعث کم دیده شدن و یا دیده نشدن برخی، و از سوی دیگر زیاد دیده شدن عدهای دیگر شده است.
همانطور که در مقالهای در ارتباط با وقایع عملیات کربلای ۴ نیز گفتیم، هیچ دو نفری صحنههای جنگ یا تقریبا هیچ پدیده و رویداد تاریخی را از منظر یکسانی توصیف نمیکنند، و به همین علت است که نباید نظر یک یا چند نفر محدود را مبنای تاریخنگاری قرار داد و یک روایت رسمی از جنگ تحمیلی ترسیم کرد، زیرا این رویکرد، عملا به تحریف تاریخ میانجامد. در مورد صحبتهای مطرح شده مبنی بر نادیده گرفتن نقش ارتش در جنگ تحمیلی نیز باید بسیار هوشمندانه عمل کنیم تا بهانه دست سودجویان و دشمنان نیروهای مسلح که در پی ایجاد تفرقه میان سپاه و ارتش هستند ندهیم. واقعیت این است که در طول جنگ تحمیلی ارتش و سپاه هموار پا به پای هم مقابل دشمنان ایستاده و علی رغم برخی تنشها که در برخی عملیاتها وجود داشته، متحد و همسو بودهاند. امید ما این است که این برابری و برادری میان نیروهای مسلح ما محفوظ بماند چرا که تضعیف هیچیک به سود کشور نیست.
با سلام ، نوشته بالا زیرکانه و فریبکارانه است و سعی میکند بر اشتباهات و خطاهای نابخشودنی سپاه پاسداران سرپوش بگذارد و همه چیز را عادی نشان بدهد ولی حقیقت این است که صحبت های دریادار سیاری در مورد سپاه کاملا سنجیده و درست است ./
دریادار سیاری به بیراهه می رود. همه می دانند که جنگ توسط سپاه و بسیج به پیش می رفت و سپاه و بسیج که حمله می کردند و نقاطی از وطنمون رو از عراق پس می گرفتند، مناطق پس گرفته رو برای حفظ می دادند به ارتش. ولی در مدت کوتاهی همان گرفته ها دو باره از طرف عراق از ارتش گرفته می شد. اگه شک دارید یه مقدار تاریخچه جنگ تحمیلی رو مرور کنید. من من زمان جنگ سرباز ارتش بودم. ۲۱ تیر۶۷ که عراق حمله کرد، من داوطلب شدم که با ماشینی که در اختیارم بود بروم و مجروح ها رو بیارم عقب. ولی فرمانده ما گفت فلانی هیچ جا نرو و روی ماشینت رو هم اینوری(به سمت فرار) کن.
خیلی نامردی آمار شهدای ارتش رو نگاه کن بعد حرف بزن
پدر من در ارتش خدمت کرده بود و دوسال در خط مقدم برای خاک ایران جنگید.
دوست او که در بسیج بود و حالا در ارتش هست تعریف میکرد که بسیج هیچ کاری از پیش نمیبرد و فقط گوشت جلوی تیر بود. در نتیجه کشته های بیشتری نسبت به ارتشی آموزش دیده میداد.
شما در مقابل دریادار سیاری که برای میهنش جنگیده هیچی نیستی.
استناد شما چندتا فیلم من در آوردی هست؟
جانم فدای ارتش. جانم فدای ایران ..دریادار سیاری نمونه و استوره برای یک ایرانیست
شما مصاحبه امیر و گوش کنی جواب تو میگیری . هیچ عمالیات موفقی توسط سپاه بدون توپخانه ارتش و هوانیروز ارتش و نیروی دریایی ارتش که اون زمان سپاه اصلا نیروی دریایی نداشت میسر نبود . دیگه برات از حماسه عملیات کربلای ۴ نگم که آقا محسن رضایی با طرح ریزی فوق العاده اش کلی رزمنده بیچاره رو شهید کرد.
در کل اگر ارتش جمهوری اسلامی ایران نبود ما امروز ایرانی به این شکل یکپارچه و تجزیه نشده نداشتیم چون ارتشی که جمهوری اسلامی از نظام طاغوت تحویل گرفت جزو قدرتمند ترین ارتش ها بود و سپاه در حد توان ارتش جایی برای بحث نداره صحبت شما منو یاد همون فیلمایی میندازه که امیر میگن یه بسیجی یه تیربار میرفت یه لشکر و از کار مینداخته
و من الله توفیق
یه بسیجی مخلص ملت و میهن
ارتش بر خلاف سپاه برای حفظ جان نیروهایش که از فرزندان مردم هستند ارزش قائل است و عملیات هایش آکادمیک و بر اساس جنگ کلاسیک است نه حمله گله ای.
ارتشی و سپاهی دو لشگر الهی
سلام.من منظورتونو از اینکه میگین سپاه و بسیج حمله میکردن میگرفتن به ارتش میسپردن رو نمیفهمم..اقا محسن رضایی خودش با دستان مبارکش ۱۱هزارنفرو به قتلگاه برد۵هزارنفرم مجروح.امدو گفت این یه عملیات فریب بود.اگه به قول امیرسیاری دلاوریهای ارتش سانسور نمیشد اگه حداقل یه فیلم دفاع مقدس با محوریت ارتش ساخته میشد شما این حرفارو نمیزدید…امثال شماها هستن که دارن بین سپاه وارتش شکاف ایجاد میکنن.اگه به قبل از جنگ برگردیم زمان طاغوت تیپ دو زرهی دزفول یه عملیات میکنه تو ساعت ۵صبح.ساعت ۷صبح تو خاک بغداد بودن.بعد شما میگی ارتش شهرهایی که بسیج و سپاه میگرفتو به فنا میداد؟فک کنم برعکس خوندی عمو.واقعا متاسفم برای شما که تاریخ رو تحریف میکنید………..
ارتشی سپاهی دو لبه ی یک چاقو هستند.
هردو در موقع لزوم ودربلایا مثل(سیل .زلزله و….)به داد مردم میرسند ولی این واقعیت که ارتش نظم وترتیب وقدمت وسابقه بیشتری دارد برکسی پوشیده نیست…..
سلام بر مردان غیور ارتش جمهوری اسلامی ایران،سلام بر امیران ارتش جمهوری اسلامی ایران،بنده دو سال خدمت مقدس سربازی را در ارتش سپری نموده ام،در جنگ امریکا و عراق در منطقه ی غرب کشور یادم می اید ارتش چه دلاوری هایی کرد،درست از مرزهای غرب کشور،ارتش بچه های ما را اموزنده بار اورد،طراح عملیات مرصاد یک ارتشی بود ان هم سپهبد صیاد،اگر این شخص نبود الان ایران اشیانه ی منافقین بود،گرچند در این هشت سال در دستگاههای اجرایی زمزمه ی منافقین به گوش امد،باز این غیرت ارتشی است که با حقوق کم ،زندگی ساده از مرزها نگهبانی و حراست می کند،درود و رحمت واسعه به شهدای ارتش جمهوری اسلامی ایران