ماه گذشته با شروع کار مجلس یازدهم و سپس انتخاب محمدباقر قالیباف به عنوان رئیس مجلس، نگاههای بسیاری از رسانههای داخلی و خارجی به وی و پیشینه و سوابقش معطوف شد. با توجه حواشی زیادی که آقای قالیباف در دوران مسئولیت شهرداری تهران داشتند، کمتر کسی است که با شخصیت ایشان آشنا نباشد ولی واقعیت این است که بعلت سوابق و خدمات نظامی آقای قالیباف و قابلیتهای مدیریتی ایشان، اکثریت بچههای جبهه و جنگ تمایل چندانی به انتقاد از ایشان را ندارند. ما در صدای مدافعان نگرانی این عزیزان را درک می کنیم و در ضمن نگران تاثیر این اتهامات بر عملکرد مجلس نیز هستیم، ولی به هر حال اگر بپذیریم که تنها با شفافیت و عدالت طلبی است که وضعیت کلی کشور و وضعیت ایثارگران بهبود خواهد یافت، در آن صورت وظیفه همه ماست که صادقانه خواهان پیگیری و انشاالله رفع اتهامات وارده به آقای قالیباف و نزدیکان ایشان باشیم.
آقای قالیباف که در کارنامه خود فرماندهی تیپ امام رضا (ع) و فرماندهی لشکر ۵ نصر خراسان را دارد و مفتخر به هم رزمی با شهید باکری، شهید همت، شهید خرازی، و شهید صیاد شیرازی بوده، پس از پایان جنگ تحمیلی در سپاه ماند و در سال ۱۳۷۳ به مقام فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) که پروژههای عمرانی بسیاری را در آن زمان به عهده داشت رسید. قالیباف سپس به فرماندهی نیروی هوایی سپاه منصوب شد و بین سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳ نیز فرمانده نیروی انتظامی کشور بود. برخی از اتهامات فساد مالی که به ایشان وارد شده نیز از همین سالها و هنگامی شروع شد که پس از برگزیده شدن به عنوان رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توسط محمد خاتمی، رئیس جمهور وقت، وی متهم به دریافت رشوه از برخی از قاچاقچیان شد که البته هیچ یک از این اتهامات اثبات نشده و در حد حرف و حدیث باقی ماند. در واقع شروع رسانهای شدن این اتهامات به سال ۸۴ و دوران رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری باز می گردد و رقبای انتخاباتی ایشان در آن زمان، وی را متهم به دست داشتن در پروندههای فساد و رشوهگیری کردند. آقای قالیباف سپس به عنوان شهردار تهران انتخاب شد و برای سه دوره از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶ شهردار پایتخت بود. در ۱۲ سالی که آقای قالیباف شهردار تهران بود پروژههای بازسازی متعددی در سطح شهر تهران اجرایی شدند که البته این پروژهها هم بدون حاشیه نبودند و دست داشتن در چندین پرونده فساد مالی به وی نسبت داده شد.
در سالهای اخیر در حالی که طرفداران آقای قالیباف، وی را مدیر اجرایی توانمندی دانسته و از وی به عنوان بهترین گزینه ریاست جمهوری یاد کردهاند، منتقدانش وی را مدیری پر حاشیه و نمایشی می دانند که در شهرداری تهران غیر از پروژههای پر ایراد با هزینههای اجرایی هنگفت چیزی برای عرضه نداشت. این نوع نقد محمدباقر قالیباف از مدتها پیش در سایتهای مختلف وجود داشته و برخی از رسانهها، حتی رسانههای اصولگرا مانند رجا نیوز، از قالیباف به عنوان مدیری ضعیف و گرفتار در حاشیههای سنگین مالی یاد کردهاند که البته احتمالا این انتقادها ریشه در سیاست بازیهای جناحی داشت. در این میان تعدادی از اعضای جنبش دانشجویی عدالتخواه، مانند وحید اشتری و صادق شهبازی، برخوردی غیرجناحی در این زمینه داشتهاند و حقیقتا از سر دلسوزی ابراز نگرانی کردهاند اکنون که آقای قالیباف بعنوان رئیس مجلس انتخاب شده برخی از پروندههای فساد مالی مانند پرونده مربوط به عیسی شریفی (که در تمام دوره شهرداری آقای قالیباف در کنار وی بود) بر ریاست ایشان در مجلس سایه خواهد افکند و اینکه «چگونه شخصی که نامش با فساد مالی گره خورده میخواهد با فساد مبارزه کند؟»
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم ما نگرانی بچههای جبهه و جنگ را نسبت به حاشیههایی که برای آقای قالیباف ایجاد شده درک میکنیم و امید ما هم این بوده و هست که این حاشیه فروکش کند. ولی در ضمن اگر اتهامات وارده درست باشد، در آن صورت، علاوه بر مجلس، نیروهای مخلص سپاه هم از موضوع ضربه خواهند خورد زیرا دهها تن از نمایندگان مجلس یازدهم سابقه و افتخار حضور در سپاه را داشتهاند و نمایندگانی مانند، مهدی عیسی زاده، یعقوب رضازاده و یا جواد کریمی قدوسی، همانند محمدباقر قالیباف، سابقه فرماندهی در سپاه را در کارنامه خود دارند. به همین علت است که هجمه و اتهامات به مجلس یازدهم تا حد زیادی یک نوع هجمه و اتهام به نیروهای مخلص سپاه نیز تلقی خواهد شد و در این راستا لازم است نیروهای مخلص سپاه و ایثارگران، زاویه خود را با اتهامات فساد روشن کنند.
جانبازان و ایثارگران بعنوان یکی از مظلومترین اقشار جامعه همیشه از وجود فساد مالی در نهادها و سازمانهای مختلف دولتی و غیر دولتی بیشترین ضربه را خوردهاند و حقیقتا انصاف نیست مردم این قشر را در کنار مفسدان اقتصادی ببینند. انشالله که اتهامات وارده به جناب قالیباف سراسر دروغ باشد، ولی قبل از مسجل شدن این موضوع، بچههای جبهه و جنگ باید با موضوع محتاطانه تر برخورد نمایند.