sedayemodafean.org ویروس کرونا

آیا باز هم بهای بی‌تدبیری های بنیاد را جانبازان خواهند داد؟

با آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور و آمارهای رسمی و غیر رسمی که تا به امروز در رسانه‌های داخلی و خارجی منتشر شده و جدا از اینکه مسئولین وزارت بهداشت و دولت آمار صحیح این ویروس کشنده را اعلام کرده‌اند یا نه، وخیم بودن شرایط را نمی‌توان انکار کرد. با توجه به اینکه در چنین شرایطی، معمولا قشر مستضعف و کم درآمد جامعه، بیشترین لطمه را میخورد و بسیاری از خانواده‌های جانبازان و ایثارگران از همین دسته می باشند، پس از فوت حداقل یک ایثارگر دفاع مقدس که در قم مبتلا به ویروس کرونا شده بود،‌ لازم دیدیم در این مقطع حساس مروری کنیم بر تلاش‌های بنیاد شهید و دیگر نهادهای مربوط برای جلوگیری از فراگیر تر شدن این ویروس.

پیش از اینکه با تفصیل بیشتری به این بحث بپردازیم، باید این سوال را نیز مطرح کنیم که چرا کرونا به این سرعت و به شکلی عجیب در کشور فراگیر شد و چرا برخی مسئولین دولت و بخصوص وزارت بهداشت درصدد کم اهمیت جلوه دادن شرایط هستند و کم کاری‌های خودشان را توجیه می‌کنند؟

در روزهای شروع شیوع کرونا که طبق گزارشهای رسیده ابتدا از شهر مقدس قم آغاز شد، اخبار ضد و نقیض بسیاری در رسانه‌ها و به شکلی بسیار محدود منتشر شد که متاسفانه همین موضوع باعث افزایش بی‌اعتمادی نسبت به اطلاع رسانی‌های دولت شده است. در همان روزهای ابتدایی البته و در اواخر بهمن ماه، متاسفانه فوت یک جانباز شیمیایی دفاع مقدس که به کرونا مبتلا شده بود توجه ما را جلب کرد. سپس در روزهای آغازین اسفند ماه به یک باره همه چیز تغییر کرده و ناگهان هم تعداد گزارشها از کرونا افزایش یافت و هم تعداد جانباختگان مبتلا به آن بیشتر شد.

ویروس کرونا برای همه گروه‌های سنی به یک اندازه خطرناک و کشنده نیست و افراد مسن‌تر و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در خطر هستند که این مسئله، باعث پیچیده شدن موضوع به طور خاص برای جانبازان و ایثارگران مسن‌تر می‌شود. چند روز پیش،‌ بنیاد شهید در اولین تلاشهای‌ خود برای آگاه سازی ایثارگران، جانبازان و خانواده‌های آنها،‌ با انتشار اطلاعیه‌ای از طریق معاونت بهداشت و درمان این نهاد در مورد این ویروس هشدار داد. اقدامی که بسیاری از کشورهای دیگر نیز انجام داده‌اند. ولی متاسفانه مسئولان وزارت کشور تاکنون زیر بار قرنطینه کردن مناطقی که شیوع بیماری از آن نقاط آغاز شده نرفتند و روشی که در چین و برخی کشورهای اروپایی اجرا می شود را رعایت نمی کنند.

تفاوت شیوع کرونا در ایران با کشورهای دیگر در این بوده که روند جهشی تعداد مبتلایان در کشور ما بسیار بالاتر بوده است و متخصصان گفته‌اند این روند به طور تصاعدی افزایش خواهد یافت. یکی از سوالاتی که برای مردم مطرح می شود این است که آیا کرونا از چند هفته پیش در کشور فراگیر شده بود؟ تعداد واقعی قربانیان چند نفر است؟ چرا مناطق مشکوک قرنطینه نشده‌اند؟ با توجه به اینکه برخی از مسئولین معتقدند که قرنطینه کردن قم در این شرایط مناسب نیست،‌ اما با توجه به حساسیت موضوع و برای اینکه کمترین خطر متوجه جمعیت آسیب پذیر شود، بهتر است موضوع قرنطینه شهری بازنگری شود

همانطور که اشاره شد آمار رسمی و غیر رسمی بسیاری در رسانه‌های داخلی و خارجی منتشر میشوند که بدلیل عدم شفافیت مسئولین وزارت بهداشت و کشور،‌ تقریبا تمام آنها جای بحث و گفتگو دارند. در همین ارتباط و پس از اینکه خبر بسته شدن مرزها توسط کشورهای همسایه بخصوص ترکیه منتشر شد، وزیر بهداشت آن کشور نیز در توییتر خود نوشت که با سعید نمکی وزیر بهداشت ایران در خصوص شیوع ویروس کرونا «گفتگو و تبادل نظر» کرده و سپس آقای کوجا از قول وزیر بهداشت کشورمان گفت که «در این گفت‌وگو اعلام شد که از ۷۵۸ مورد مشکوک ۱۸ مورد آن مثبت بوده و از این شمار ۴ تن جان باخته‌اند.» البته تا ساعات پایانی روز چهارشنبه که این متن تهیه میشود، تعداد کشته شدگان طبق آمار رسمی به ۲۶ نفر رسیده. این در حالی است که برخی آمارهای جمع آوری شده توسط شاهدین عینی و کارمندان بیمارستان‌ها حاکی از کشته شدن نزدیک به ۱۰۰ نفر تا امروز را دارد. در این میان بسیاری از همسران و خانواده‌های جانبازان هم پس از مشاهده علائم شبه آنفولانزا در عزیزانشان، ابراز نگرانی کرده‌اند و خواستار اختصاص خطوط تماس و اطلاع‌رسانی ویژه شده‌اند.

البته بنیاد شهید در گذشته نشان داده که در شرایط بحرانی خیلی قابل اطمینان نیست. به عنوان مثال همانطور که قبلا هم در صدای مدافعان گفته بودیم بنیاد شهید در راستای کمک به ایثارگران و خانواده‌های شهدای سیل زده که سال گذشته بسیاری از شهر‌های کشور را فرا گرفته بود بسیار ضعیف و باتاخیر واکنش نشان داد و متاسفانه سقف کمک‌های مالی اعلام شده توسط بنیاد در آن بهره زمانی و با توجه به خسارت‌های سنگین وارد شده به ایثارگران به هیچ وجه در حد نیاز عزیزان ایثارگر نبود.

مواردی هم مبنی بر تیعیض قائل شدن میان مردم و نمایندگان مجلس در خبرهای داشته ایم که بسیار نگران کننده است. روز گذشته در خبرها خواندیم که الویت پخش کیت های تشخیص یه نمایندگان مجلس داده شده در حالی که قشر مستضعف و بخصوص جانبازان بیشترین نیاز را به چنین اطلاعاتی دارند و باید از طریق بنیاد هر چه سریعتر کیت های تشخیص در اختبار خانواده های ایثارگران قرار گیرد. حتی نگران کننده تر از این شایعات مریوط به بیمارستان خاتم الانبیاء تهران است که از بیمارستاهای ارائه دهنده خدمت به بیماران مبتلا به ویروس کرونا است که الویت پذیرش را به روحانیون داده و برخی از مراجعه کنندگان که ار خانواده های ایثارگران هم میان آنها بوده، پذیرش نگرفته اند. اگر صحت این خبر تایید شود واقعا یاید به حال مسئولین افسوس حورد.

امید ما این است که با تلاش مسئولین این ویروس هم تحت کنترل درآمده و کمترین تعداد قربانی را داشته باشد. اما از مسئولین هم انتظار میرود که با شفافیت بیشتری آمارهای صحیح و واقعی در اختیار مردم قرار دهند و بخصوص در زمینه رساندن ماسک و مواد ضدعفونی کننده به مناطق محروم و ایثارگران و خانواده‌های آنها بیشتر کوشا باشند.

 

برای اطلاعات بیشتر درباره ویروس کرونا، به لینک زیر مراجعه کنید:

چگونه کرونا را از آنفلوانزا و سرماخوردگی تشخیص دهیم؟

نظر خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.