هفتههای سختی را پشت سر گذاشتیم. اکنون با توجه به گذشت تقریبا یک ماه از شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، کشور و بخصوص جامعه ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس که از عاشقان سردار بودند به آرامی با واقعیت تلخ غیبت آن بزرگوار در حال کنار آمدن هستند. شهادت هنر مردان خداست و حاج قاسم هم در این راه قدم گذاشت و ما جاماندگان از قافله بندگی، باید به برکات شهادت حاج قاسم و حاج قاسمها بیاندیشیم تا دلمان آرام شود. اکنون اگر ما دلتنگیهای خودمان را کنار بگذاریم و با نگاهی عقلانی به شهادت حاج قاسم بیاندیشیم، خواهیم دید که عروج ملکوتی آن بزرگوار با وجود تمام تلخیهایش، تبعات مثبت فراوانی برای نظام و جبهه مقاومت داشته که شاید در زمان حیات حاج قاسم، رسیدن به این نتایج عملی نبود.
همانطور که سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آیین معارفه فرمانده نیروی قدس سپاه یادآور شد: همگان به وضوح مشاهده کردند که سردار سلیمانی با شهادت خود موج و حرکتی بینظیر را نه تنها در ایران اسلامی بلکه در میان امت اسلام و سایر ملتها ایجاد کرد. فرمانده کل سپاه با تاکید بر اینکه شهادت حاج قاسم، آغاز سردار سلیمانی جدید است، گفت: شهید سلیمانی زندهتر از قاسم سلیمانی و برای دشمن خطرناکتر از گذشته است…
برکات شهادت سردار سلیمانی هم در داخل کشور و هم خارج از مرزهای ایران اسلامی مصداق دارد. در داخل اختلافات جناحی و تهدیدهای اقتصادی باعث ایجاد شکافهایی عمیق گروهی و طبقاتی شده که در اعتراضهای آبان ماه شاهد بروز توطئه آمیز این شکافها بودیم. ولی به رغم این مشکلات، شهادت حاج قاسم چنان وحدتی در میان گروههای مختلف مردم ایجاد کرد که واقعا قابل تصور نیست هیچ عامل دیگری میتوانست این یکپارچگی را به وجود آورد. همین نکته را آیتالله محمد محمدی عراقی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در شهر قم به خوبی پس از شهادت سردار بیان کردند. ایشان با تاکید بر اینکه با شهادت سردار برخی از مشکلات و دوگانگیهای جامعه به فراموشی سپرده شد، گفت «ما حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را از دست دادیم ولی بابد با یک نگاه زینبی ببینیم چه چیزهایی هم بدست آوردهایم.»
از زاویه برون مرزی هم برکات شهادت حاج قاسم کم نیست. با توجه به اینکه اکنون مدتی بود که پروژه ایران هراسی در عراق با موفقیتهایی روبرو شده بود و نیروهای وفادار به ما در وضعیتی تدافعی قرار داشتند، ما با یک چالش جدیدی روبرو شده بودیم. در همین حال باید توجه داشت که حضور و نفوذ سردار سلیمانی هم به دو دوره داعش و پساداعش قابل تقسیم است. در دوران داعش حضور قهرمانانه حاج قاسم هم باعث وحدت جبهه مقاومت بود و هم مایه یاس تکفیریها. در دوران پساداعش اما به علت از میان رفتن خطر تکفیریها، با یک نوع کاهش انسجام در میان نیروهای وفادار به ما روبرو بودیم و توطئهها علیه حاج قاسم هم تا حدی عملی شده بود و تاثیری و حضوری که ایشان در دوران داعش داشتند تغییر کرده و تا حدی ضعیف شده بود. این موضوعی بود که خود حاج قاسم هم به فکرش بود و به دوران گذار انقلابی می اندیشید. در این شرایط است که مردان بزرگ خدا آرزوی شهادت می کنند و آرزوی آنها هم مستجاب می شود. در واقع حاج قاسم با شهادتش باعث شد که این وحدت از دست رفته ترمیم شود.
ما طی سالهای گذشته در پی ایجاد وحدت میان جناحهای مختلف عراقی برای خروج نیروهای آمریکایی از این کشور بودیم، ولی در این زمینه توفیقی حاصل نشده بود. اما شهادت حاج قاسم بود که باعث شد مجلس عراق به لزوم خروج نیروهای آمریکایی رای دهد. این یک پیروزی باور ناپذیر برای ما بود و از همین روست که برخی از ناظران این تئوری را طرح کرده بودند که دستهایی در داخل ایران شرایط را برای شهادت سردار سلیمانی فراهم کردند، و الان حاج قاسم خود با درایت و اشراف عملیاتی که نسبت به منطقه داشت، اجازه نمی داد چنین ضربه اطلاعاتی به ما وارد شود.
البته برکاتی که از شهادت سردار سلیمانی حاصل شده دلیل بر این نیست که نسبت به کم کاریها و احیانا توطئههای صورت گرفته چشمپوشی کنیم و کوتاهیهای که در پرکردن شکافهای اطلاعاتی شد و تعللهایی که در پیشگیری از بروز این فاجعه عظیم رخ داد را پیگیری نکنیم. در این راستا نیات و انگیزههای شیطانی برخی به ظاهر دوستان را هم نباید از نظر دور داشت، کسانی که خود مایه تفرقه و نفاق بودند و از شهادت سردار سلیمانی برای جبران کم کاریهای خود استفاده کردند.
به هر حال در حالی که نباید از جرم خطایان گذشت، نباید یاد و خاطره سردار سلیمانی را نیز به فراموشی سپرد. همانطور که در یکی از مقالات صدای مدافعان هم اشاره کردیم، شهادت حاج قاسم، فقط شهادت یک فرمانده نظامی عادی نبود. سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، فراتر از هر لقب و درجه نظامی، به نقطه اشتراکی برای کشور و منطقهای تبدیل شد که سالهاست درگیر دوگانگیها و دوقطبیهای سیاسی و جناحی بوده و متاسفانه از اتحاد سالهای آغازین انقلاب و جنگ تحمیلی دور شده. در یک چنین متن سیاسی و اجتماعی، شهادت سردار هم همچون زندگی آن بزرگوار مایه وحدت بود.