بامداد روز جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸ خبری در رسانههای مجازی منتشر شد که بسیاری از ما، که همچنان بیدار بودیم و مشغول کارهای عقب افتاده و پیگیر اخبار هفتهای که گذشته بود را شوکه کرد. خبری که همانند برخی دیگر از اخبار که در فضای مجازی میخوانیم آرزو میکردیم شایعهای بیش نباشد. اما پس از گذشت چند ساعت و با تایید این خبر توسط خبرگزاریهای معتبر داخلی و خارجی، اشکریزان و بدون آنکه خواب به چشمانمان بیاید شب را صبح کردیم تا به پیشواز روزی برویم که دیگر سردار دلها را در کنارمان نداشتیم.
شهادت حاج قاسم که متعلق به مردمش بود و آرزوی شهادت داشت اما فقط شهادت یک فرمانده نظامی عادی نبود. سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، فراتر از هر لقب و درجه نظامی، به نقطه اشتراکی تبدیل شد برای کشوری که سالهاست درگیر دوگانگیهای سیاسی و حزبی است و متاسفانه از اتحاد سالهای آغازین انقلاب و جنگ تحمیلی دور شده. شهادت سردار هم همچون زندگی آن بزرگوار مایه وحدت بود.
خوشبختانه فضای رسانهای هم پس از شهادت سردار سلیمانی به گونهای هماهنگ شد تا شخصیت وحدت بخش حاج قاسم به خوبی به تصویر کشیده شود و آن شهید به نماد اتحاد و یکپارچگی ملتی تبدیل شد. کشور ما که تا همین چند هفته قبل درگیر اعتراضات مردمی و اعتراضهای اقتصادی و معیشتی بود، حول محور شهید سلیمانی به وحدت رسید. شهادت سردار سلیمانی مایه وحدت جبهه مقاومت در منطقه نیز شد. وی به نوعی رهبر معنوی-نظامی جبهه مقاومت بود. درست ساعاتی پس از شهادت سردار سلیمانی، عضو دفتر سیاسی جنبش النجباء در مقاومت عراق هم با تاکید به این اصل از مجاهدتهای سردار سلیمانی چنین گفت که این «سردار سلیمانی» نماد محور مقاومت است که همه مبارزان مقاومت در عراق، یمن، سوریه و لبنان و حتی گروههای مقاومت در فلسطین به دست او آموزش دیدهاند. پس از شنیدن چنین صحبتهایی میتوان درک بهتری از اهمیت سردار شهید برای محور مقاومت داشت.
شهادت سردار به نوعی و ناخواسته کمکی بود در راستای بازسازی هویت ملی کشور و تحکیم اتحاد ایرانیان. همانطور که در مقاله قبلی اشاره شد، شهید سلیمانی مردی بود که هرگز پی مقام و قدرت نبود، نه در عرصه نظامی، نه در عرصه اقتصادی، و نه در عرصه سیاسی. در سالهای اخیر شاهد بودهایم برخی فرماندهان نظامی وارد فعالیتهای اقتصادی شدند و یا خود را وارد جناح بندیهای سیاسی و حزبی کردند اما سردار دلها همیشه راه امام را ادامه داد و سرباز اسلام و خط مقاومت باقی ماند و همیشه در پی ایجاد وحدت ملی بود.
چندی پیش محمد جواد جمالی نوبندگانی، عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم درباره تأثیر شهادت سردار سلیمانی بر تحولات منطقه و آینده محور مقاومت مصاحیهای با ایرناپلاس داشت که در آن تاکید کرد که شهادت سردار قطعاً اثر مثبت خواهد گذاشت. وی در این مورد گفت: «بدنه اجتماع ایران در شرایط فعلی منسجمتر شده است، هنوز پیکر شهید سلیمانی به ایران نرسیده است، اما شاهد آن هستیم که مردم چه واکنشهای مثبتی از خود نشان میدهند. در سطح جناحهای سیاسی، الحمدلله شاهد اتفاقنظر هستیم. من بر این باورم، همانگونه که جسم شهید سلیمانی باعث برکات بسیاری برای محور مقاومت و انقلاب اسلامیشده بود، خون او نیز بیش از پیش برای مردم ایران، انقلاب اسلامی و محور مقاومت پربرکت خواهد بود.»
امام خامنهای پیام تبریک و تسلیت شهادت حاج قاسم را خطاب به ملت اینگونه صادر کردند: «ملت عزیز ایران! سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد.» این خود به این معنی است که یعنی حاج قاسم متعلق به یک ملت بود و یک شخصیت ملی بود، نه متعلق به حزب یا عقیده سیاسی خاص. اتفاقا شهادت سردار سلیمانی باعث شد که گروههایی مخالف سیاسی در کنار هم قرار بگیرند و وحدت و اتحاد مردم که در جریان ناآرامیهای آبان ماه از میان رفته بود بازگردد.