sedayemodafean.org ستاد بازسازی عتبات

چرا مدافعان را در فعالیت‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات به کار نمیگیریم؟

ماه گذشته در خبرها خواندیم که سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروى قدس سپاه ضمن تشکر از زحمات سردار حسن پلارک در ستاد بازسازی عتبات، طی حکمی مهندس محمد جلال‌مآب را به‌ عنوان رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات منصوب و معرفی کرد. با انتشار این خبر در رسانه‌ها، بار دیگر شایعات و ابهاماتی که در ارتباط با این ستاد در برخی محافل مطرح بودند بالا گرفت. در هفته‌های اخیر و با فرا رسیدن محرم الحرام، و از آنجایی که وظیفه اصلی این ستاد بازسازی حرم‌های مطهر اهل‌بیت است، مناسب دیدیم تا نگاهی به آخرین تحولات مربوط به این ستاد انداخته و این سوال را نیز از مسئولین بپرسیم که در حالی که بسیاری از مدافعان حرم با مشکلات معیشتی و اشتغال روبرو هستند چرا از این عزیزان در فعالیت‌ها و پروژه‌های این ستاد استفاده نمیشود و چرا کنترل این ستاد عملا به دست کسانی افتاده که در بخش خصوصی منافع گسترده‌ای دارند؟

به طور خاص واژه عتبات عالیات اصطلاحی‌ است که از آن برای اشاره به آرامگاه‌ امامان شیعه در عراق استفاده میشود. در همین راستا واژه عتبه به معنای آستان و درگاه است و عتبات ذکر شده در شهرهای کربلا، کاظمین، نجف و سامرا واقع شده‌اند و شامل آرامگاه‌ ۶ تن از امامان شیعه و تعدادی دیگر از معصومین شیعه است. این آرامگاه‌ها در شهرهای کربلا، نجف، سامرا و کاظمین قرار دارند که مهم‌ترین این زیارتگاه‌ها شامل حرم مولای متقیان علی(ع)،‌ سید الشهدا(ع)،‌ حضرت عباس(ع)،‌حضرت علی اکبر(ع)، امام موسی کاظم(ع)، امام محمدتقی(ع)، امام علی‌نقی(ع)، و امام حسن عسکری(ع) است. ستاد بازسازی عتبات عالیات نیز دو مسئولیت جمع‌آوری و جذب کمک‌های مردمی برای ساخت و ساز حرم‌های مطهر ذکر شده را در طول سال و تجهیز مواکب بر عهده دارد.

در خبرها گزارش شده که بیش از ۴۰۰۰ ایرانی در بازسازی عتبات عالیات در سالهای اخیر مشغول بوده‌اند و با وجود اینکه آمار دقیقی از تعداد مدافعان حرم و ایثارگران و فرزندان شاهد در این پروژه‌ها در دسترس نیست، اما به گفنه یک منبع معتبر در ستاد عتبات عالیات، تعداد انگشت شماری از این چهار هزار نفر از مدافعین حرم هستند. سال گذشته نیز به گفته یوسف افضلی معاون ستاد بازسازی عتبات عالیات، این ۴۰۰۰  ایرانی در بازسازی حرم امامان معصوم (ع) در عراق در قسمتهای مختلف نظیر ساخت اسکان، چشمه بهداشتی، تهیه غذا و انجام امور بنایی مشارکت کردند که می توانست عامل اشتغالزایی مناسبی برای مدافعین حرم باشد.

همانطور که اشاره شد سردار حسن پلارک، که تا همین اخیرا رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات بود از یادگاران دوران دفاع مقدس و از همرزمان سردار قاسم سلیمانی است که به مدت ۹ سال ریاست این ستاد را به عهده داشت و طرح‌های بزرگی همچون احداث صحن حضرت زهرا(س) در نجف اشرف و صحن عقیله بنی‌هاشم(س) در کربلا در دوران مدیریت او به انجام رسید. البته ریاست وی بدون حاشیه هم نبود. در دوران ریاست سردار پلارک، ستاد به شدت در فعالیت‌های درآمدزای بخش خصوصی درگیر بود و عملا فعالیتهای ستاد به شکل انتفاعی تبدل شد. به علت عدم شفافیت این فعالیت‌ها، به نظر نمی رسد گزارش درستی به سردار سلیمانی داده شده باشد و لازم است که برای جلوگیری از شایعات و حاشیه‌ها، در این زمینه اطلاع رسانی لازم صورت گیرد.

در زیر مجموعه شرکت‌های مرتبط با ستاد بازسازی عتبات عالیات می توان به شرکت‌های خودروسازی راین، پرستوی آبی ارگ (واردات قطعات خودرو)، دان‌ ارتباط گویا (تولید مواد غذایی) و رادکیش (واردات مواد آرایشی) اشاره کرد.

در سایت رسمی ستاد آمده است که این ستاد با تائید و نظر مقام معظم رهبری و با نظارت بیت رهبری به روی هیئت مؤسس یا به عبارتی دیگر شورای مرکزی که مسئولیت مدیریت این نهاد را بر عهده دارد فعالیت میکند. به هر حال با توجه به اینکه سپاه پاسداران و بخصوص سپاه قدس ارتباط مدیریتی مستقیمی با ستاد داشته، لازم است شفاف سازی‌های لازم صورت گیرد تا از توطئه‌ها و حاشیه سازی‌های که علیه نیروهای مقدس سپاه صورت می گیرد جلوگیری شود.

انشاالله با به روی کار آمدن ریاست جدید ستاد، آقای جلال‌مآب، شفافبت مالی این ستاد بهبود پیدا کند و توجه بیشتر و بهتری هم به استخدام و بکارگیری مدافعان حرم و حتی ایثارگران و فرزندان شاهد جنگ تحمیلی در مسیر باسازی حرم امامان معصوم ما شود.  آقای جلال‌مآب بین سال‌های ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۶ شهردار کرمان بود و سال‌ها در سمت جانشین رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات مشغول به فعالیت بوده‌اند و همین تجارب میتواند دلیلی برای خوشبینی به آینده ستاد باشد.

نظر خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.