هفته پرفرازونشیبی و پر حاشیهایی را پشت سر گذاشتیم. سقوط هواپیمای ارتش که به شهادت دو تن از خلبانان غیور و فداکار ارتش و کشته شدن یک شهروند تبریزی انجامید حاشیههای فراوانی را به همراه داشت منجمله فداکاری این دو خلبان شهید و نقص فنی جنگنده حامل آن دو شهید که به اعتقاد برخی باعث شد دکمه ایجکت صندلی آنها هم باز نشود .سپس در اواسط هفته طرح صیانت از فضای مجازی با وجود مخالفت افکار عمومی در مجلس به تصویب رسید و سپس ساعاتی بعد، پس از انتقادهای فراوان بدلیل «قانونی نبودن رایگیری» ابطال و به زمانی دیگر موکول شد. در پایان هفته هم حمله نظامی روسیه به اوکراین دنیا را غاقلگیر کرد و بسیاری از همپیمانان پوتین منجمله خود ما را بر این داشته تا سیاستهای خود را در قبال روسیه بازنگری کنیم.
سقوط یک فروند هواپیمای جنگی در تبریز
استاندار آذربایجان شرقی صبح روز در پی سقوط یک فروند هواپیمای آموزشی در منطقه یکهدکان تبریز، در محل حادثه حضور یافت و ضمن بررسی عملیات امداد و نجات، دستورهای لازم به مسئولان ذیربط را صادر کرد. این هواپیما که در فراز آسمان تبریز پرواز می کرد، در یکی از محلات شمال غرب این شهر، حوالی خیابان انقلاب (۴۲ متری) سقوط کرد. گزارش های اولیه حاکی است محل سقوط این هواپیما در حوالی کشتارگاه قدیمی تبریز و در جوار یکی از مدارس بوده است. استاندار آذربایجان شرقی هم در محل حادثه حضور یافت و ضمن بررسی عملیات امداد و نجات، دستورهای لازم به مسئولان ذیربط را صادر کرد.
۲ شهید در سانحه سقوط هواپیمای جنگی در تبریز
مدیرعامل جمعیت هلال احمر تبریز با اشاره به سقوط جنگنده در تبریز گفت: هواپیما به دیواره یک مدرسه برخورد کرده که خوشبختانه مدرسه تعطیل بوده است. وی با بیان اینکه دو نیروی هوانیروز در این سانحه شهید شدند، افزود: خلبان احتمالا به دلیل اینکه هواپیما در منطقه مسکونی درحال سقوط بوده ایجکت نکرده است و جان خود را فدا کرده است. در این سانحه خلبانان صادق فلاحی و حنیفهزاد شهید شدند.
تهاجم نظامی روسیه به اوکراین
شورای فدراسیون (سنای) روسیه روز سه شنبه به اتفاق آرا با درخواست ولادیمیر پوتین در خصوص استفاده از نیروهای مسلح این در خارج از خاک روسیه موافقت کرد. بدین ترتیب، شورای فدراسیون به رئیس جمهوری روسیه اجازه داد تا نیروهای نظامی این کشور را به منظور برقراری صلح و امنیت در منطقه دونباس و جلوگیری از ادامه حملات به غیرنظامیان به دونتسک و لوهانسک (در مناطق جنوب شرقی اوکراین) اعزام کند.
برندگان و بازندگان طرح صیانت از فضای مجازی
سهشنبه سوم اسفند ۱۴۰۰ روز پرفراز و نشیبی برای مجلس شورای اسلامی و کاربران و کارآفرینان فضای مجازی بود. پس از اینکه نزدیک ظهر روز سهشنبه رسانهها از تصویب طرح صیانت فضای مجازی خبر دادند، چند ساعتی نگذشته بود که پس از واکنشهای انتقادی شدید در شبکههای اجتماعی و حتی برخی از رسانههای نزدیک به دولت، جلال رشیدی کوچی نماینده مجلس در توییتی از ابطال مصوبه کمیسیون مشترک درباره کلیات طرح موسوم به صیانت خبر داد و گفت «رایگیری مربوط به تصویب طرح از لحاظ قانونی دارای ایراد بوده و قابل پذیرش نیست.» بهزاد پورسید، معاونت قوانین مجلس در نامهای از رعایت نشدن آئیننامه داخلی در فرایند بررسی طرح صیانت خبر داده و گفت که کمیسیون از حدود وظیفه قانونی خود فرا رفته است. اکنون سوال اینجاست چرا برغم غیرقانونی بودن طرح ارائه شده و برغم مخالفتهای گسترده، کمیسیون مشترک اصرار به تصویب طرح داشته است؟ آیا دلایل و انگیزههای دیگری پشت این تصویب و سپس ابطال رای مجلس وجود داشت؟