sedayemodafean.org موج ششم

موج ششم کرونا و بی‌عملی بنیاد شهید

پس از پشت سر گذاشتن موج پنجم کرونا در کشور که جان صدها تن از هموطنمان را در تابستان گرفت، در دو سه ما گذشته با توجه به گسترش واکسیناسیون در اکثر شهرهای کشور، امید میرفت با آمادگی بیشتری به استقبال موج‌های آینده این ویروس منحوس برویم. حالا با شروع شیوع سویه امیکرون در اکثر کشورهای دنیا که چند هفته‌ایی است وارد ایران هم شده و با توجه به روند تصاعدی آمار مبتلایان، شمار فوتی‌های روزانه ناشی از ابتلا به این بیماری هم که پس از فروکش موج پنجم برای مدتی دو رقمی شده بود، پس از حدود ۶۰ روز، مجددا سه رقمی شده. این آمار بالای مبتلایان و فوتی‌ها بار دیگر نشان از عدم آمادگی کشور برای مقابله با کووید ۱۹ را دارد و اکنون بسیاری میخواهند بدانند برای جلوگیری از موج‌های آینده چه تدابیری باید اندیشید؟

پاندمی کرونا همه مردم کشورمان را در گیر خود کرد و هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ روانی آسیب های زیادی به مردم زد. در این میان اما جامعه جانبازان از آسیب پذیرترین اقشار جامعه در این زمینه بوده و هستند و ما بارها تاکید کرده بودیم که بنیاد شهید و دیگر نهادهای مربوطه باید توجه بیشتری به ایمن سازی جاتبازان داشته باشند. البته مشکل، فراتر از ابعاد بهداشتی و درمانی است و دولت باید به ضربه اقتصادی که کرونا بر جامعه ایثارگران وارد کرده نیز توجه ویژه‌ای داشته باشد.

ما در صدای مدافعان تقریبا از دو ماه پیش هشدار داده‌ بودیم که با وجود سیر نزولی آمار کرونا در کشور در مهرماه و آبان ماه، متخصصین اپیدمولوژی و متخصصان بیماری‌های واگیر‌دار نگرانی‌هایی بابت بروز موج ششم کرونا در آینده نزدیک دارند و هشدار دادیم که اگر دولت باز هم به خیال کاهش آمار مهر و آبان به خواب خرگوشی فرو برود و موضوع پیشگیری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین ادامه روند واکسیناسیون را با جدیت پیگیری نکند، نمیتوانیم از مواجهه با یک موج مرگبار دیگر این ویروس کشنده در امان بمانیم و بار دیگر با بحران روبرو خواهیم شد.

در همین راستا، طبق آمارهای رسمی، در هفته‌های اول و دوم بهمن با آمارهای افزایشی در زمینه‌های مراجعین، و بستری ‌و فوتی در بیمارستانهای کشور روبرو بوده‌ایم. همچنین طبق پیشبینی دکتر بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت کشور، تا دو هفته آینده، یعنی اسفند ماه، به اوج موج ششم کرونا خواهیم رسید و این یعنی تعداد مبتلایان و فوتی‌ها همچنان در حال افزایش است. در همین حین و همزمان با افزایش چشمگیر شهرهای قرمز، ستاد مقابله با کرونا محدودیت‌های جدیدی را در این راستا اعلام کرده که مطمئنا از طریق رسانه‌های محلی به مردم اعلام خواهند شد.

در همین ارتباط و به گزارش ایلنا، نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، در وبیناری که با حضور روسای سه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران و همچنین مسئولان و کارشناسان ۱۲۸ بیمارستان برگزار شد، به تشریح آمارهای افزایشی کووید ۱۹ بر اثر ویروس اُمیکرون پرداخت و با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی بستری‌ها در هفته دوم بهمن به دلیل ویروس امیکرون از افزایش تعداد فوتی خبر داد. دکتر توکلی گفت:‌ بیشترین تعداد بستری در سال ۱۴۰۰ برای روز ۱۶ مرداد با رکورد یک هزار و ۸۱۲ نفر بود که بعد آمار کاهشی شد، ولی هم اکنون این آمار افزایشی شده است و تعداد بستری ها از ابتدای بهمن که آمار ۱۷۴ بستری بود به آمار بستری ۵۸۶ بیمار افزایش یافته است که آمار افزایشی ۲۳۶ درصدی بستری را نشان می دهد

توکلی در جمع بندی نهایی افزود: ۵۰ درصد بستری‌ها مربوط به افراد بالای ۵۰ سال است، همچنین ۹۰ درصد فوتی‌ها نیز در سنین بالای ۵۰ سال بوده که شامل سنین ۶۰ تا ۷۰ سال در بخش بستری‌ها هستند. این در حالی است که همانطور که مخاطبان سایت صدای مدافعان در جریان هستند، پیش از ۷۵ درصد ایثارگران و جانبازان دفاع مقدس بالای ۶۵ سال سن دارند که به معنی چند برابر بودن احتمال فوت آنها از طریق ابتلا به کووید-۱۹ است.

یکی از نگرانی‌هایی که در مورد وضعیت تکثیر سویه امیکران در کشور وجود دارد این است که طبق اعلان اعضای کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کرونا، در حالی که انتظار می‌رفت میزان ابتلاها با این سرعت در طول دو هفته رخ دهد اما همان میزان سرایت در چهار روز رخ داد و سرعت پیشرفت اومیکرون بیشتر از میزانی بود که پیش بینی می‌شد که نکته نگران کننده‌ای است.

 نکات مذکور در این مقطع اهمیت جدی گرفتن اومیکران را نه تنها بیشتر میکند، بلکه یک اخطار جدی به مسئولین وزارت بهداشت و دولت است که اگر با جدیت و به طور علمی با موضوع برخورد نکنند باز هم شاید شاهد موج‌های هفتم و حتی هشتم در کشور باشیم که با توجه به اینکه در این دو سال نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر طبق آمار رسمی در کشور جان خود را از دست داده‌اند، این رقم میتواند حتی بزرگتر بشود. با وجود اینکه تاکنون بیش از ۱۱۲ میلیون و ۵۹۶ هزار دوز واکسن در ایران تزریق شده و حدود ۵۰ میلیون و ۱۱۰ هزار نفر دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند، بدلیل درصد پائین ایمن سازی برخی واکسنهای وارد شده به کشور، تعداد مبتلایان در میان واکسینه شدگان هم بسیار بالاست.

طبق آمارهای رسمی، تا کنون اندکی بیش از ۷۰ درصد جمعیت هدف دست‌کم دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند که به نسبت قابل توجه به نظر می‌رسد، اما به رغم این آمارها، هنوز نزدیک به ۲۰ میلیون نفر به طور کامل واکسینه نشده‌اند که زنگ خطری برای بقیه جامعه است. از آنجایی که بر پایه آمار رسمی وزارت بهداشت کشور تمایل شهروندان واکسینه نشده به دریافت واکسن کرونا در چند ماه اخیر به شدت هم کاهش یافته، خود این موضوع نگرانی‌هایی میان پزشکان و متخصصین به وجود آورده است. امید میرود از موج کنونی کرونا درس بگیریم تا هم مردم و هم نهادهای مربوطه بخصوص بنیاد شهید در زمینه کنترل و کمک‌رسانی به اقشار محروم در آینده از آمادگی بیشتری برخوردار باشند.

نظر خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.