به مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، نمونهای از موشکهای ذوالفقار، بصیر و دزفول در مسیر نمازگزاران جمعه تهران به نمایش گذاشته شده است.
صدای مدافعان – اگر ساکن تهران هستید، ممکن است که امروز صبح در مسیر راه نماز جمعه با صحنه ای مواجه شده باشید که تاکنون بارها شاهد آن بودهاید، اما این بار با دیدن آن در این شرایط بد اقتصادی شاید سوالاتی برایتان طرح شده باشد..
شکی نیست که این موشکهای بالستیک ایرانی نماد و نمونهای از دستاوردهای نظامی و دفاعی و بیانگر توانمندی هوافضای کشورمان است که با قابلیت نقطه زنی و رادارگریزی و نیز قابلیت کنترل تا نقطه برخورد، امکانات جدیدی را فراهم میکند. برغم این توانمندی، سوالی که برای بسیاری طرح می شود موضوع اولویتبندیهاست که در شرایط کنونی اقتصادی و معیشتی کشور بنظر مخدوش میرسد. در واقع در زمانی که شرایط اقتصادی برای بسیاری از اقشار جامعه و به خصوص جانبازان و ایثارگران مناسب نیست، آیا رونمایی مجدد تجهیزات پرهزینه نظامی پیام مناسبی به مردم در خصوص اولویتهای نظام میرساند؟
لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ حاکیست که اعتبارات دفاعی و امنیتی از ۱۰۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۱۲۰ هزار و ۹۹۴ میلیارد تومان رسیده بود که براین اساس میتوان گفت اعتبار بودجه دفاعی کشور در سال آتی با رشد ۲۴ هزار میلیارد تومانی مواجه شده است.
در مقالهای که ما با عنوان «لایحه بودجه ۱۴۰۱ ؛ ایثارگران باز هم در آخر خط» منتشر کردیم به کمبودهای بودجه سال آتی اشاره داشتیم که بنظر می رسد که جامعه ایثارگری در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز همچون سالهای گذشته در آخر خط قرار دارد. یک موضوع نگران کننده که از سوی ناظران اقتصادی مطرح شده اینست که میزان کسری بودجه سال آینده میتواند تأثیرات منفی گستردهای بر موسسات مرتبط با جامعه جانبازان و ایثارگران داشته باشد. در این راستاست که بازتعریف اولویتبندیهای بودجه و ایجاد تمرکزی بیشتر بر مسائل اقتصادی و معیشتی ضرورت پیدا میکند.