معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامههای اجرایی را در خصوص قانون جهش تولید و تامین مسکن و هدف ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی تهیه کردهایم که در اولین جلسه شورای عالی مسکن به ریاست جمهوری و دستگاههای ذیربط ارایه میکنیم.
صدای مدافعان – با این وجود که آیتالله رئیسی در زمان انتخابات، به مسائل مختلف مربوط به وضعیت معیشتی مردم اشاره کرده بود، که یکی از مهمترین آنها مشکل کمبود مسکن، بخصوص برای جانبازان و خانواده شهدا بود، معاون وزیر راه و شهرسازی، محمود محمودزاده در گفتوگوی اخیر خود با خبرنگاران که در آن به برنامه دولت سیزدهم برای ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی اشاره کرده بود، جزئیات بیشتری در مورد تعداد واحدهای مسکونی که قرار است به جامعه جانبازان و ایثارگران برسد، صحبت نکرد.
محمود محمودزاده در این گفتوگو در مورد برنامههای اجرایی درخصوص قانون جهش تولید و تامین مسکن به نیازمندان صحبت کرده بود. وی در همین مورد بیان کرد که همه برنامههای مسکن سازی در شرف نهایی شدن هستند و در اولین جلسه شورای عالی مسکن که ریاست جمهوری و سایر مقامات دستگاهها و نهادهای ذیربط در آن شرکت میکنند به جمع بندی و تصویب نهایی خواهند رسید.
گفتنی است که برمینای برنامههای فعلی حدود ۵۳۴ هزار واحد مسکن ملی در حال احداث است و از اینها تاکنون۴۰ هزار واحد بهرهبرداری شدهاست. پروژههای افتتاح شده بعضا بدون اتکا به منابع مصوب طرح اقدام ملی پیش رفت. به طور مثال یک منبع موثق به صدای مدافعان گفت که «حدود ۲۰۰۰ واحد توسط یک تعاونی در شهر سیرجان ساخته شده که از دولت زمین گرفتند و با خرید اوراق، تسهیلات دریافت کردند.»
در بخش دیگری از پروژههای مسکن سازی که در بافت فرسوه احداث شده، از تسهیلات ۹ درصدی این مناطق استفاده کردند و بقیه منابع از سوی مالکان تامین شد. این بخش سرفصل جداگانهای با بانک مسکن دارد که حدود ۴۰ هزار واحد از طریق شرکت بازآفرینی معرفی شدند و برای ۲۰ هزار واحد تسهیلات پرداخت شده است. مدل سوم کسانی هستند که زمین گرفتند و بدون دریافت وام ساختند. این گروهها از پروژههای دیگر جلوتر هستند و در مرحله بهرهبرداری قرار دارند.
محمودزاده در آخر این گفتوگو به برخی پروژههای اقدام ملی که به صورت گروههای کوچک به مردم واگذار شده است اشاره کرد و گفت ما فقط درخصوص مدیریت و بحثهای فنی کمک میکنیم. این افراد بعضا تسهیلات میگیرند و اگر نیاز نداشته باشند تسهیلات دریافت نمیکنند. همچنین ایشان تفاهمنامههایی با دستگاههای دولتی دارند و با شرایط خوبی جلو میروند.
طیق موارد مذکور، پروژههای متعددی در شهرستانهای مختلف کشور وجود دارد که به طور مثال دولت به صدها نفر از جامعه ایثارگران و جانبازان برگه واگذاری زمین تحویل میدهد. اما متاسفانه بسیاری از خانواده شهدا بخاطر وضعیت نامطلوب اقتصادی توان پرداخت هزینه ساخت و ساز آنها را ندارند و تاکنون دولت جزئیات بیشتری در این مورد بیان نکردهاست.