همانطور که مستحضرید، انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میان دورهای مجلس در ۶ حوزه، میاندورهای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یکهزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد برگزار خواهد شد. یکی از نکاتی که همواره در روز انتخابات و پساانتخابات مورد توجه بوده موضوع برقراری امنیت، تعامل میان نهادهای امنیتی و آمادگی برخورد با هرگونه شیطنت و ناامنی در سطح کشور است. بنظر میرسد در این دوره از انتخابات ریاستجمهوری نیز این چالش بیش از گذشته برای نیروهای امنیتی و بچههای بسیج وجود خواهد داشت، زیرا با آن روبرو خواهند بود. در این حین هم همواره حاشیههایی بوجود میاید که تنها درصورت شفاف بودن نقش نهادهای امنیتی و نیروهای انتظامی در روز انتخابات و دوران پساانتخابات، از میان میروند.
مهمترین سوالی که معمولا در روزهای پیش از انتخابات سراسری، بخصوص به دلیل تجربه ناخوشایند فتنه ۸۸ در ذهن مردم و خود بچههای نیروهای انتظامی و سپاه ایجاد میشود این است که در چه مقطعی از هرگونه ناآرامی احتمالی باید وارد میدان شوند و برای جلوگیری از اتفاقات تلخ گذشته، چگونه برخوردی باید با عاملین ناآرامیها داشته باشند؟ این سوال در این چند سال مهمتر هم شده زیرا بسیاری از عوامل ناآرامی ها، اکثرا از میان اقشار محروم و مستضعف جامعه هستند و نیروهای امنیتی هیچگاه تمایل ندارند خود را در مقابل مستضعفین قرار دهند. این موضوع بخصوص پس از اتهاماتی که سال گذشته احمدینژاد به نیروهای امنیتی زد، از اهمیت بیشتری هم برخوردار شد، زیرا ایشان بچههای اطلاعات و سپاه را متهم به زیادهروی در برخوردهای مربوط به فتنه ۸۸ کرد. متاسفانه این برخوردی است که بسیاری از مسئولان با بچه های سپاه داشته اند و هروقت به صلاح خود نمی بینند، آنها را قربانی می کنند.
مطمئنا باعث دلگرمی همه ماست که فرماندهان نیروهای انتظامی و فرماندهان استانی سپاه و بسیج برای برقراری امنیت انتخابات اعلام آمادگی میکنند و حتی مهمتر از آن اینکه، از هرگونه حمایت از یک نامزد یا گروه خاص سیاسی اجتناب می کنند و تنها بدنبال حفظ امنیت کشور در روز انتخابات و روزهای پس از آن هستند. متاسفانه بعد از هر ناآرامی که در کشور رخ می دهد اولین گروهی که قربانی می شود نیروهای امنیتی و بچههای بسیجی هستند و هرگونه جانبداری از نامزدها میتواند بهانهها را برای این اتهامزنیها و قربانی کردنها از میان بردارد.
در همین چند روز گذشته هم متاسفانه شایعاتی در مورد تاثیر نیروهای امنیتی در رد صلاحیت شدن برخی از نامزدهای انتخاباتی وجود داشته که به احتمال قوی توسط برخی از عناصر معاند برای زیر سوال بردن نیروهای امنیتی و شورای نگهبان ایجاد و پخش شده است. در شبکههای اجتماعی برخی فعالین سیاسی خارج نشین هم که خود را از دلسوزان نظام مستقل و ضد استکباری معرفی میکنند به این شایعات دامن میزنند. یکی از این اشخاص تحلیلگر سیاسی علی علیزاده است که در توئیتی نوشت: «براساس سخنرانی آقای خامنهای محرز شد نهادهای امنیتی درباره چند نامزد گزارش دروغ و خلاف واقع «منفی» داده و شورای نگهبان هم جای تحقیق مستقل، به آن گزارشها خیلی راحت اعتماد کرده. خب از کجا معلوم همان نهادهای امنیتی درباره ۷ نامزد باقیمانده گزارش دروغ و خلاف واقع «مثبت» نداده باشند؟» ایجاد چنین شبهاتی در ذهن مردم در شرایط کنونی چه هدفی میتواند داشته باشد بجز هدف قرار دادن نیروهای امنیتی؟ در این شرایط هشیاری و هوشمندی بچههای بسیجی از اوجب واجبات است.
در همین راستا و برای جلوگیری از هرگونه شایعه سازی و ایجاد شبه، برخی فرماندهان سپاه و بسیج در این مورد اخطار دادهاند. به عنوان مثال، سردار حمید خرمدل، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه استان کهگیلویه و بویراحمد، جندی پیش گفت: «به عنوان سپاه و بسیج در انتخابات ۱۴۰۰ له یا علیه کسی ورود نمیکنیم و ما بعنوان سپاه و بسیج اصلا حق نداریم راجع به انتخابات ۱۴۰۰ به نفع یا علیه کسی ورود کنیم». همچنین سردار قاسم رضایی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی در فروردین ماه سال جاری گفته بود: «کارکنان ناجا در انتخابات دخالت نمیکنند؛ بلکه تنها وظیفه فعالان در این نیرو تامین امنیت انتخابات است که آن را نیز با قدرت انجام میدهند.» مطمینا اگر تمام نهادهای نظامی به وظیفه خود که برقراری امنیت و برگزاری انتخابات در فضایی امن است، توجه کنند و از درگیر شدن در بحثهای انتخاباتی و جناحی و حمایت از نامزدها دوری کنند، انتخابات در فضایی سالم تر برگزار خواهد شد.
در انتها باید بروی این نکته هم تاکید کنیم که استفاده صحیح از نیروهای امنیتی بخصوص در ارتباط با انتخابات پیشرو، برای جلب اعتماد مردم به نهادهای امنیتی حائز اهمیت است و همانطور که برخی از فرماندهان نظامی قولش را دادهاند، نباید بسیج و بچههای نیروهای امنیتی را فدای بازیهای سیاسی و یا یک جریان خاص کرد که این امر میتواند باعث ایجاد چند دستگی در بدنه نیروهای امنیتی شود که دقیقا همان چیزی است که دشمنان نظام در انتظار آنند.