از همان سالهای آغاز جنگ تحمیلی و حتی در زمان حکومت مستبد شاهنشاهی، ارتش همواره نشان داده که پشت ملت بوده و در تمام این چهار دهه که از عمر انقلاب میگذرد در کنار سپاه در سخترین روزها مقابل دسیسههای دشمنان ایستادگی کرده. اما هنگامی که پای درد و دل ارتشی های بازنشسته و ایثارگران ارتشی مینشینیم بعضا از دو موضوع در ارتباط با نقش ارتش و انعکاس آن در جامعه گله مندند. اول اینکه برخی ارتشیها به این موضوع اشاره میکنند که بسیاری از دستآوردهای ارتش در حدی که باید و شاید پوشش داده نمشود و بسیاری از پروژههای ارتش که در راستای تقویت سامانههای دفاعی و موشکی کشور انجام میگیرد، در رسانهها یا انعکاس داده نمیشنود یا به دلایلی به نام سپاه نوشته میشوند. نکته دومی که بسیاری از ایثارگران و ارتشی های بازنشسته به آن اشاره دارند این است که اعتقاد دارند که تاریخ جنگ در انتشارات یکی دو دهه اخیر به نوعی بازنویسیشده و اینکه تلاشهای ارتش در عملیاتهای کلیدی و مهم در بسیاری از کتاب ها و نوشته های تاریخی جنگ تحمیلی نادیده گرفته شدهاند.
در مورد نکته دوم پیشتر صحبت کرده بودیم و زمانی که دریادار سیاری آن مصاحبه بحث برانگیر را سال گذشته انجام داد، به این موضوع پرداختیم اما جا دارد رسانهها بیشتر به دستآوردهای ارتش در چند سال اخیر هم بپردازند. در همین راستا اخباری در برخی از رسانهها منتشر شد که باعث خوشنودی و مطعاقبا افتخار هر ارتشی و هر ایرانی شد. در اینجا اشاره مختصری به گزینهای از این اخبار خواهیم داشت.
یکی از این اخبار خبر توافقنامه میان ارتش و وزارت دفاع کشور بود. توافقنامه راهبردی توسعه و ارتقای توان پهپادی و تجهیزات منصوب بر آنها در ارتش توسط امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش و امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ستاد فرماندهی ارتش امضا شد که بر اساس آن، در فاز نخست این توافقنامه، در مدت زمان کوتاهی، هزار فروند پهپاد توسط وزارت دفاع تولید و به ارتش تحویل میشود. در آیین امضای این توافقنامه، امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش گفت: امروز یک قرارداد بسیار خوب و مبارک با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران امضا شد این قرارداد یک نقش اساسی در ارتقاء کمی و کیفی قدرت پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح ایفا خواهد کرد.
حدود یک ماه پیش هم خبر جالب و افتخارآمیز دیگری در رسانهها منتشر شد. تیتر خبر «رسیدن ارتش به لبه تکنولوژی جهانی بود» و متن خبر این بود که در چند سال اخیر شاهد افزایش کمی و کیفی ناوگان پرنده های بدون سرنشین ارتش جمهوری اسلامی ایران در کلاس های مختلف هستیم که این نیرو را نیز تبدیل به یکی از ابزارهای مهم بازدارندگی و تقویت چشمگیر قدرت دفاعی کشورمان کرده است. در کنار انواع پرنده های شناسایی و رزمی، یکی از حوزه هایی که اخیرا مورد توجه جدی تر ارتش قرار داشته، پهپادهای انتحاری است که در سالهای اخیر، سطح و اعتبار این بخش از پرنده های بدون سرنشین در ارتش کشورمان با ارتقاء چشمگیری همراه بوده است.
از جمله نمونه های موفق در این بخش، پهپاد رعد ۸۵ بود که جزء اولین پهپادهای انتحاری کشور محسوب می شود که وارد خدمت ارتش ایران شده است. یک پرنده بدون سرنشین انتحاری کوچک که سالهاست به عنوان یکی از اصلی ترین سامانه های انتحاری بدون سرنشین کشور ما شناخته می شود. این پرنده بردی در حدود ۱۰۰ کیلومتر داشته و بنا به اعلام مسئولین با قابلیت ارسال تصاویر توان درگیری با اهداف ثابت و متحرک را دارد.