sedayemodafean.org سردار شهید حجازی

چرا سردار شهید حجازی ناشناس ماند؟

شهادت نابهنگام معاون فرمانده سپاه قدس، سردار محمد حسین‌زاده حجازی، خبر تلخی بود که تمام کسانی که او را میشناختند و یا سعادت همکاری با این سردار غیور و انقلابی را داشتند، شوکه کرد. متاسفانه همانند بسیاری دیگر از سرداران و فرماند‌هان دیگر سپاه قدس، سردار حجاری نیز میان مردم و در جامعه کمتر شناخته شده بود که این سوال را مطرح میکند که چرا چنین قهرمانانی تا زمانی که در میان ما هستند ناشناخته میمانند و حتی پس از شهادتشان نیز برای مردم روشن نیست که چگونه به شهادت رسیده‌اند و آیا به مرگ طبیعی از دنیا رفته‌‌اند. در روزهای اخیر بسیاری از حضور سردار حجازی و پیشینه وی در سپاه قدس و حتی حضور وی در سرکوب آشوب‌های خیابانی در گذشته گفته و نوشته‌اند که خود این سوال را مطرح کرده که آیا این عدم شناخت از خدمتگذاران سپاه قدس یک عرف است یا یک استثنا و چرا فرماند‌هان مردمی و محبوب مانند شهید سپهبد سلیمانی دیگر از دل نیروهای قدس بیرون نمی‌آیند؟

اولین موضوعی که در ارتباط با مرگ سردار حجازی حاشیه‌ساز شد، نحوه درگذشت این جانباز جنگ تحمیلی و گزارشهای ضد و نقیض و گمانه‌زنی‌های مربوط به آن بود که این امر ناشی از ناگهانی بودن عروج شهادت‌گونه ایشان بود. از همان ساعات آغازین پخش خبر فوت سردار، هرج و مرج خبری در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در این ارتباط بی‌داد می‌کرد. از سکته قلبی گرفته که روابط عمومی سپاه در اطلاعیه اول خود آن را دلیل فوت خواند تا کرونا، شهادت بدلیل عوارض شیمیایی از جنگ تحمیلی و شهادت در حادثه خرابکاری در نطنز و حتی اداعای برخی رسانه‌های معاند مبنی بر تسویه حساب درونی به بهانه همکاری سردار حجازی با سرویسهای خارجی، همه و همه در شبکه‌های اجتماعی و میان رسانه‌ها دست به دست میشد. یکی از بحث برانگیرترین پستهای شبکه‌های اجتماعی در این ارتباط توئیت محمد مهدی همت، فرزند شهید ابراهیم همت بود که بدون هیچ توضیحی نوشت که علت مرگ سردار حجازی عارضه قلبی نبوده و نیست که در ادامه هم، حذف این توییت باعث افزایش ابهام‌ها و گمانه‌زنی‌ها شد. بلاخره سخنگوی سپاه ورود کرد و اعلام نمود که سردار حجازی که از جانبازان شیمیایی جنگ تحمیلی بودند، بدلیل عوارض ناشی از شیمیایی شدن به شهادت رسیده است که متاسفانه این خبررسانی دیرهنگام هم اذهان عمومی را راضی نکرده است.

با تمام این تفاصیل، موضوعی که شاید از چگونگی شهادت سردار حجازی مهمتر باشد، ناشناس ماندن وی میان مردم، و حتی در موارد کم اهمیت جلو دادن فداکاری‌های ایشان بود. هرچند سردار حجازی به مدت ۱۰ سال در خدمت مقاومت بسیج بودند و سپس پستهایی مانند ریاست ستاد مشترک سپاه، جانشینی فرمانده کل سپاه و معاونت آماد را نیز بر عهده داشتند، ولی در افکار عمومی، شخصیت ایشان با سپاه قدس گره خورده بود که این امر از یک سو باعث شد که خدمات آن بزرگوار بر مردم روشن نشود و از سوی دیگر به عاملی برای تخریب شخصیت ایشان تبدیل شد. به هر حال نمی توان انکار کرد که فعالیت‌های سپاه قدس در میان مردم عادی آنچنان که باید و شاید از اهمیت برخوردار نیست و بسیاری این سوال را طرح می‌کنند که تقابل‌های نظامی در صدها کیلومتر خارج از مرزهایمان، چه سودی برای منافع ملی کشور دارد؟ اینگونه ذهنیت‌ها به طور خاص با وخیم شدن شرایط اقتصادی و معیشتی مردم قدرت بیشتری نیز گرفته است.

ما نباید قدرت رسانه‌ها را دستکم بگیریم و به هر حال چیزی که مردم از سردار حجازی‌ها در ذهن دارند، ناشی از خوراکی است که از سوی رسانه‌ها ارائه می‌شود. در همین راستاست که متاسفانه تنها بخشی از پیشینه کاری سردار شهید حجازی که میان مردم عادی تاحدی شناخته شده، به دوران فعالیت ایشان در بسیج و نقشی که در خاموش کردن فتنه‌های ۸۸ و ۹۶ داشت، باز می‌گردد. همانطور که پیشتر نیز تاکید کرده‌ایم، فتنه‌های خیابانی آخرین مرحله از جریانی است که ریشه در مشکلات سیاسی و اجتماعی کشور، و عدم مدیریت صحیح بحران‌ها از سوی دولت دارد. در واقع وقتی این ناآرامی‌ها در کفت خیابان‌ها آغاز می‌شود، دیگر کار از کار گذشته، و امثال سردار حجازی‌ها و شهید مرتضی ابراهیمی‌ها در واقع با فداکاری به کف خیابان‌ها آمده و عملا پیش از شهادت، نام و اعتبار خود را فدای نظام می‌کنند. به هر حال شایسته بود تا شخصی مانند سردار حجازی که سالها در کنار سردار شهید سلیمانی به دفاع از کشور و نظام جنگیده، در میان مردم از محبوبیت و شناخت بیشتری برخوردار باشد و امید است که مراسمی در شأن ایشان برگزار شود تا حداقل پس از شهادت مردم با وی بیشتر آشنا شوند.

نظر خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.