نمایندگان مجلس با تشکیل صندوق ملی مسکن به منظور ایجاد هم افزایی و تقویت توان حمایتی از بخش مسکن موافقت کردند.
به گزارش صدای مدافعان به نقل از خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۰ بهمن) قوه مقننه و در جریان بررسی طرح جهش تولید و تامین مسکن با ماده ۳ این طرح با ۱۷۴ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
براساس ماده ۳؛ «صندوق ملی مسکن» به منظور ایجاد هم افزایی، تقویت توان حمایتی و تخصیص بهینه منابع مالی بخش مسکن، با کارکرد تجمیع و تخصیص منابع مالی موضوع این قانون، حداکثر تا سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون تشکیل می گردد.
منابع این صندوق از محل مالیاتهای مرتبط با حوزه زمین، مسکن، مستغلات و ساختمان، منابع پیشبینی شده برای بخش مسکن در قوانین بودجه سنواتی، منابع اجاره زمینهای ۹۹ ساله، منابع حاصل از بازگشت یا امهال اصل و فرع خطوط اعتباری مسکن مهر، اقساط برگشتی صندوق پس انداز مسکن یکم در هر سال، کمکهای خیرین و سایر منابعی که در اساسنامه صندوق پیش بینی می گردد، تامین می شود و به مصارف صندوق از جمله یارانه سود تسهیلات، تخفیف در هزینه صدور و تمدید پروانه ساختمانی، گواهی پایانکار ساختمان، هزینههای تأمین و انتقال زیرساخت و مشارکت در ایجاد امکانات، خدمات روبنایی و کاربریهای غیر انتفاعی (آموزشی، مذهبی، درمانی، فضای سبز، فرهنگی، ورزشی، تجهیزات شهری) مطابق با الگوی شورای عالی مسکن در توسعه شهری ایجاد شده برای پروژههای مسکونی موضوع این قانون اختصاص می یابد.
اموال و داراییهای این صندوق متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است. صندوق در وزارت راه و شهرسازی مستقر است و در تهران و در هیچ یک از شهرها شعبه دیگری ندارد. ارکان صندوق شامل هیأت امناء و هیأت عامل است.
به گزارش تسنیم، تغییرات اعمال شده در متن ماده ۳ درباره افزودن عبارت «منابع حاصل از اجاره زمینهای ۹۹ ساله» به پیشنهاد نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد وکلات با ۱۳۹ رأی موافق، ۲۶ رأی مخالف و ۱۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در جلسه و همچنین پیشنهاد افزودن عبارت «مطابق با الگوی شورای عالی مسکن» با ۱۳۹ رأی موافق، ۲۵ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۶ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.
* تکلیف مجلس به وزارتخانههای راه و اقتصاد برای تولید انبوه مسکن
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۰ بهمن ) قوه مقننه و در جریان بررسی جزئیات طرح جهش تولید و تامین مسکن ماده ۵ این طرح را با ۱۶۱ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۴ نماینده حاضر در جلسه مصوب کردند.
* مصوبه مجلس درباره تبدیل وضعیت ایثارگران قراردادی و شرکتی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز، در جریان بررسی طرح استفساریه ماده (۲۱) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران با کلیات این طرح با ۱۲۷ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۲۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: موضوعی که من مطرح می کنم این است که آیا افراد مذکور در ماده ۲۱ خدماترسانی به ایثارگران مصوب ۳ تیرماه ۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی که قبل و حین اجرای قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به صورت شرکتی، قراردادی یا پیمانی در دستگاههای موضوع ماده (۲) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران به کار گرفته شدهاند برای تبدیل وضعیت، نیاز به آزمون و استفاده از سهمیه دارند؟ که در پاسخ گفتیم خیر.
وی تصریح کرد: مجلس انقلابی که به دنبال شفافیت است، این شفافیت از سال ۱۳۸۶ فرزندان شاهد هنوز جذب دستگاهها نشدهاند در آستانه سالروز پیروزی انقلاب، بسیاری از فرزندان جانبازان ۷۰ درصد هنوز جذب دستگاهها نشدهاند، یا به صورت شرکتی ۱۰ یا ۱۲ سال در ادارات کار می کنند، ولی هنوز جذب و تبدیل وضعیت نشدهاند دولت اخیراً پیمانیها را جذب کرده است، ولی کسانی را که هم از پدر جانباز ۷۰ درصد پرستاری و هم به صورت شرکتی در ادارات کار می کنند، هنوز تبدیل وضعیت نشدهاند که این انصاف نیست.
* موافقت نمایندگان با یک فوریت طرح اصلاح آییننامه مجلس برای بررسی لایحه بودجه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح الحاق یک بند به قانون آییننامه داخلی مجلس با ۱۲۱ رأی موافق، ۵۳ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
در ابتدا دو فوریت طرح مذکور به رأی گذاشته شد، از آنجایی که اصلاح آییننامه نیاز به دو سوم آرای نمایندگان را دارد، دو فوریت اصلاح آییننامه در خصوص بررسی لایحه بودجه با ۱۱۸ رأی موافق، ۵۶ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در جلسه تصویب نشد.