جمع آوری ۶۰ هزار سند دوران دفاع مقدس گیلان
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، از جمع آوری بیش از ۶۰ هزار سند دوران دفاع مقدس شامل عکس، دست نوشته و یادداشت، حکم ماموریت، نامه و وصیت نامه از شهدا و رزمندگان گیلانی خبر داد و اضافه کرد: ۱۱ هزار سند را در سامانه اسناد دفاع مقدس کشور بارگذاری کردیم. سرهنگ حسین مصطفی پور اظهار داشت: استان گیلان با وجود مسافت زیاد تا جبهه ها ۹۷ هزار رزمنده و ۸۰۰۰ شهید و ۲۲ هزار جانباز و ۲۷۰۰ آزاده تقدیم انقلاب کرده است لذا حتما باید این ایثارگری ها نگاشته و حفظ شود. وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از دفاع مقدس تعبیر به گنج فرمودند، گفت: همه افرادی که دغدغه دارند فرهنگ ناب دفاع مقدس به نسل های آینده انتقال پیدا کند، باید اقدام به استخراج این گنج بی انتها کنند. مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان، فرهنگ ایثار و شهادت را الگوی امروز جامعه دانست و تصریح کرد: باید بتوانیم این فرهنگ را بازگو کنیم تا آثار و ارزش های دفاع مقدس به عنوان یک چشمه جوشان همیشه جاری باشد، زیرا در همه صحنه های مدیریت کشور به این فرهنگ نیاز داریم.
احداث ۱۵۰۰ واحد مسکن برای ایثارگران
استاندار اردبیل گفت: با همکاری بنیاد شاهد عملیات احداث یکهزار و ۵۰۰ واحد مسکن برای ایثارگران در استان اردبیل انجام میشود. اکبر بهنامجو اظهار داشت: در قالب طرح اقدام ملی مسکن برای تأمین سرپناه برای گروههای مختلف جامعه، ایثارگران نیز در اولویت توجه و دقت نظر قرار گرفته است. وی تصریح کرد: با امضای تفاهمنامه قرار شد یکهزار و ۵۰۰ واحد مسکن در قالب طرح اقدام ملی در استان اردبیل برای ایثارگران احداث شود تا خانوادههای نیازمند و فاقد سرپناه در این بخش از مزایای آن استفاده کنند. استاندار اردبیل گفت: از این تعداد ۸۰۰ واحد در اردبیل و مابقی واحدها در سایر مناطق استان احداث خواهد شد که از فردا قرار شد با تحویل زمین مقدمات احداث و شروع عملیات اجرایی را شاهد باشیم. بهنامجو افزود: مهندسان مشاور نسبت به طراحی و آمادهسازی اجرای این پروژه اقدامات خود را آغاز میکنند و پیشبینی میشود تا دهه فجر مراحل اولیه به اتمام رسیده و روند اجرایی پروژه را به صورت عملیاتی در فازبندی مشخص شاهد باشیم. وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: تلاش میشود تا با احداث سریع این واحدها در دو سال آینده و تحویل آن به متقاضیان رضایتمندی جامعه ایثارگران را شاهد باشیم که این امر میتواند بزرگترین توفیق در استان اردبیل باشد.
امضای تفاهمنامه همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی
سعید اوحدی در این نشست امضای این تفاهمنامه در آستانه سالروز شهادت سردار سلیمانی را توفیقی بزرگ خواند و گفت: در جلسهای که چند سال قبل خدمت مقام معظم رهبری بودیم، به یک کلیدواژه جدید با عنوان «اقتدار معنوی» اشاره فرمودند که بسیار مهمتر از اقتدار نظامی، سیاسی، اقتصادی و … است و همه اینها را به دنبال خواهد داشت. رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران اقتدار معنوی را حاصل فرهنگ ایثار و شهادت و رشادت رزمندگان و شهدای انقلاب و هشت سال دفاع مقدس دانست و افزود: به برکت خون پاک شهدای عزیز، امروز جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی از اقتداری برخوردار است که حتی به ذهن دشمن هم خطور نمیکند حمله نظامی را در برنامه خود قرار دهد. وی افزود: اگر اقتدار معنوی در یک کشور برقرار باشد، حتماً اقتدار اقتصادی هم حاصل خواهد شد. حتی اقتصاد مقاومتی مورد تأکید مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) هم بر مبنای اقتدار معنوی است. معاون رییس جمهوری همچنین ضمن اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و سه نکته کلیدی «خودسازی»، «جامعه پردازی» و «دستیابی به تمدن نوین اسلامی» مورد تأکید مقام معظم رهبری در این بیانیه، عنوان کرد: این سند راهبردی که در واقع سیاستهای دستیابی و رسیدن به چله دوم انقلاب است، محقق نخواهد شد؛ مگر با کسب اقتدار معنوی. که این اقتدار معنوی در یک نظام، در بستر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و جهاد بهوجود میآید. اوحدی در ادامه گفت: تفاهمنامهای که امروز بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی امضا شد، در جهت همکاری مشترک بین این دو نهاد در هفت ماده تنظیم شده است تا ظرفیتهای بنیاد در خدمت این پژوهشگاه قرار گیرد و کار مشترک تحقیقاتی انجام شود و به راهکارهای اجرایی تحقق آرمان بزرگ مکتب شهید سلیمانی که جامعیت چندبعدی دارد دست پیدا کنیم.
معاون بنیاد شهید: ۵۴ هزار دانشجوی شاهد در دانشگاه آزاد تحصیل میکنند
یعقوب سلیمانی روز چهارشنبه در جمع مدیران فرهنگی این بنیاد افزود: در صدد انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامی هستیم تا شاهد ارتقای کمی و کیفی تحصیلات عالی این دانشجویان باشیم. وی با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی خوبی در استان خراسان رضوی انجام شده است ادامه داد: فعالیتهای فرهنگی به خصوص در این استان که زائر پذیر است، نیازمند تربیت و تقویت نیروی انسانی توانمند و مجرب است. معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: فعالیت های فرهنگی و در راس آن ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیازمند هم افزایی ادارات، نهادها و سازمان های دولتی و غیر دولتی است. وی مهمترین وظیفه این بنیاد را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و سپس خدمت رسانی به جامعه ایثارگری دانست و افزود: اولویت اول اجرایی شدن فعالیتهای فرهنگی توسط نیروهای انسانی خبره است که از حوزه ایثار و شهادت شناخت کامل داشته و به مسائل اجتماعی نیز مسلط باشند. سلیمانی ادامه داد: تهیه تفاهمنامههایی با معاونتهای فرهنگی در استانها و سایر دستگاههای مرتبط در دستور کار قرار گرفته تا از موازی کاریها جلوگیری شود. وی گفت: بخش مهمی از مشکلاتی که امروز در فعالیتهای فرهنگی وجود دارد به خاطر عدم هدفگذاری و برنامهریزی مناسب و نقص در اجرای کامل روندها و فرآیندهاست که امیدواریم این مشکلات به زودی رفع شود.
یادداشت سردبیر: این هفته در میان تمام هیاهوی خبری باز هم میتوان به چند خبر خوب در ارتباط با امور ایثارگران اشاره کنیم. مطمئنا خبری که در مورد احداث یکهزار و ۵۰۰ واحد مسکن برای ایثارگران استان اردبیل هفته گذشته در رسانه ها منتشر شد بسیار خوشحال کننده است اما همانطور که قبلا هم گفته بودیم مشکل اینجاست که معمولا چنین پروژه هایی نصفه کاره میمانند. این بار باید مسئولین استان پا پیش گذاشته و هرچه سریعتر این طرح را به مرحله اجرا بگذارند تا در زمان پیش بینی شده مسکن های مورد نظر به خانواده های ایثارگران تحویل داده شوند. در هفته ایی که گذشت سوالاتی نیز در مورد بودجه سالانه ارائه شده برای بنیاد دریافت کردیم که در مقاله هفته گذشته تلاش کردیم به برخی از آنها سوالات پاسخ دهیم.