کمیته اختصاصی فراکسیون ایثارگران مجلس تشکیل شد
محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در نشست امضای تفاهمنامه زمین و ساخت ۳۷۰۰ واحد مسکن و ساماندهی اشتغال و کارآفرینی ایثارگران استان، گفت: یکسری احکام قانونی و مانده از قدیم وجود داشته که مشکلات اساسی در حوزه ایثارگری داشته از جمله معوقات جانبازان، آزادگان، پاداش پایان خدمت خانوادههای معظم شهداء است. جوکار ادامه داد: فراکسیون ایثارگران در مجلس شکل گرفته و در نشست با معاونین بنیاد شهید کمیتههایی تشکیل شد که از جمله کمیته شناسایی قوانین حوزهی ایثارگری بود که برسی و تنقیح احکام، کمیته مسکن، اشتغال، تامین بودجه سال ۱۴۰۰، درمان، اصلاح احکام برنامه شش نیز از کمیتههای دیگر هستند که به حل مشکلات ایثارگران و کاستیهای جامعه هدف میپردازد. او گفت: اینکه جامعهی ایثارگری، از نخبگان استان، خیرین و کارآفرینان برتر هستند جای تقدیر است و انشاالله مشکلات ایثارگران را با کمک و مشارکت دستگاهها حل میکنیم. او افزود: با اقدامات صورت گرفته از سوی بنیاد، اعتبار مناسبی برای پرداخت بدهیها و معوقات اختصاص پیدا کرده که میتواند بخشی از مشکلات را مرتفع کند.
استاندار یزد گفت: هیچ مانعی در پرداختن حقوق ایثارگران و تامین ضروریات زندگی آنها وجود ندارد
محمدعلی طالبی استاندار یزد گفت: توجه و عنایت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به دو سر فصل مهم تامین مسکن و ایجاد اشتغال برای جامعه ایثارگری برای ما بسیار ارزشمند و دلگرم کننده است. او افزود: در استان یزد شاهد حداعلای همکاری و تعامل بین دستگاههای مختلف در حوزه مسئولیتهای هر دستگاه هستیم، به ویژه در حوزه ایثارگران که به نوعی همهی دستگاههای استان وظیفه خود میدانند تا کارها و اقدامات خوبی را در این حوزه انجام دهند. طالبی با بیان اینکه حضور نمایندگان استان در فراکسیون ایثارگران مجلس فرصت و ظرفیت بالایی برای پیگیری امور ایثارگران است، اظهار داشت: استان یزد از توانمندیهای اقتصادی بالا و باورهای ارزشی بسیار خوبی در حوزه مسائل ایثارگری برخوردار است، به همین دلیل هیچ مانعی در پرداختن به حقوق ایثارگران و تامین ضروریات زندگی آنها وجود. استاندار یزد تصریح کرد: در بحث اشتغال اگر ایثارگران اصراری بر کارهای اداری، که در شرایط فعلی با محدودیتها و موانعی به لحاظ مجوز روبرو هستیم نداشته باشند، تامین شغل برای آنها امکان پذیر هست. او در پایان اضافه کرد: در خصوص مسکن نیز اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته و سعی ما بر این است که دغدغه تامین مسکن جامعه ایثارگری را در کوتاهترین زمان ممکن مرتفع کنیم.
جانبازان شاغل در دستگاههای دولتی دورکار شوند
بنیاد شهید و امور ایثارگران به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد داده است که جانبازان شاغل در دستگاههای دولتی را دور کار کنند. با توجه به شیوع ویروس کرونا که موجب بروز مشکلات جدی ریوی برای افراد آسیب پذیر و دارای مشکلات تنفسی بویژه جانبازان شیمیایی شده و آنها را نیازمند خدمات و اقدامات حمایتی بیشتری میکند، بنیاد شهید و امور ایثارگران پیشنهاد اجرای طرح دورکاری ستاد ملی مبارزه با کرونا برای جانبازان شاغل در دستگاههای اجرایی با حداقل ۲۰ درصد ضایعه ریوی که در کمیسیون این بنیاد تعیین درصد شدهاند را تا اعلام شرایط عادی توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا، جهت بررسی و تصویب، به کمیسیون لوایح دولت ارائه کرده است.
برخی مراکز درمانی از بستری جامعه ایثارگری به دلیل بدهی بنیاد شهید پرهیز میکنند
سید جلیل میرمحمدی میبدی در نشست امضای تفاهمنامه زمین و ساخت ۳۷۰۰ واحد مسکن و ساماندهی اشتغال و کارآفرینی ایثارگران استان یزد اظهار داشت: بنده به دلیل اینکه جانباز ۷۰ درصد هستم و به دلیل ارتباط تنگاتنگی که با مرکز نخبگان استان داشتیم، بیشتر در جریان مشکلات آموزشی جامعه ایثارگری هستم. وی افزود: متاسفانه به علت بدهی در مراکز درمانی همسر شهید بستری نمیشود، فرزند شهید نمیتواند گواهی پایان تحصیلی خود را دریافت کند، بنابراین جامعه ایثارگری به علت بدهی نهتنها تکریم نمیشوند بلکه شخصیتشان خرد میشود، در سطح کشور چون بدهی وجود دارد باید دقت شود که بدهیها پرداخت شود. نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی گفت: مجموعههای مختلف به ما مراجعه کنند و اعلام کنند چه خدماتی را میتوانند به جامعه ایثارگری ارایه دهند، وقتی پتانسیل خوبی وجود دارد و مدیران کل میتوانند با همدلی مشکلات را حل کنند. میرمحمدی تصریح کرد: در حوزههای فرهنگی ویژه توجه شود، و اقدامات و فعالیتهای فرهنگی بیشتری برای جامعه ایثارگری و به طور مخصوص فرزندان آنها انجام شود.
یادداشت سردبیر: خبر پرداخت یا حداقل وعده های رئیس بنیاد شهید مبنی بر پرداخت حقوق عقب افتاده جانبازان را هفته گذشته منتشر کردیم و در طول هفته هم خبرهای ضدونقیضی در این ارتباط در رسانه ها منتشر شد. جدا از این خبرها و وعده های مسئولین بنیاد، واقعیت این است که وضعیت اسفناک اقتصادی و درمانی جانبازان و خانواده هایشان نیاز به توجه جدی بنیاد شهید دارند اما متاسفانه حتی با وجود حضور آقای اوحدی در راس بنیاد، در این چند ماه اخیر توفیق چندانی حاصل نشده و همچنان کوتاهی های فراوانی در قبال ایثارگران و فرزندان شهدا میشود. البته این کوتاهی ها فقط از سوی مسئولین نیست و برخی از مردم ناآگاه هم با کنایه و تهمت به فرزندان شهدا و فرزندان ایثارگران نمک بروی زخم این عزیزان میپاشند. آخرین نمونه آن در همین خودسوزی خانوم شیما دولتی، فرزند یک جانباز جنگ تحمیلی، که بخاطر تهمت های همکارانش مبنی بر اینکه به خاطر داشتن سهمیه موفق به ورود به دانشگاه شده، مشهود بود. خانوم شیما دولتی متاسفانه بر اثر جراحان وارد شده و ۸۵ درصد سوختی جان خود را از دست داد. خبری که البته در تقریبا هیچ رسانه معتبری منتشر نشد.