رصد جانبازان نخاعی مبتلا به کرونا
مدیرکل امور تخصصی و گروههای ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران از اجرای طرح بررسی و رصد جانبازان نخاعی از نظر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد. مسعود جوادی با اشاره به برقراری تماس تلفنی با تمام جانبازان نخاعی سراسر کشور گفت: طی اجرای این طرح تقریباً با همه جانبازان ضایعه نخاعی تماس گرفته شد که ۱۳۰۰ نفر از این عزیزان به تماس پاسخ دادند. متأسفانه تعدادی نیز پاسخگوی تلفن خود نبوده و یا تلفن آنها خاموش بود که البته وضعیت این عزیزان نیز به طور کلی از معاونت بهداشت و درمان بنیاد محل سکونت استعلام شده است. وی با بیان اینکه این طرح برای تمامی استانها اجرا شده، افزود: خوشبختانه وضعیت اکثریت جانبازان از نظر ابتلا منفی بود و ۱۱ نفر نیز در کل کشور درگیر این بیماری شدهاند که خوشبختانه با درمانهای صورت گرفته سلامتی خود را به دست آوردند. وی افزود: خوشبختانه جانبازان نخاعی به شکل بسیار جدی با موضوع قرنطینه خانگی برخورد کردهاند و رهنمودهای بهداشتی نیز در زمینه پیشگیری و آشنایی با علائم بیماری ارائه شده است. جوادی تأکید کرد: آموزشهای بهداشتی لازم از طریق فضای مجازی و در کانالهای مربوط به گروههای جانبازی نیز در دسترس این عزیزان قرار گرفته است.
کمیسیون پزشکی بنیاد شهید با رعایت فاصله اجتماعی برگزار میشود
مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران از برگزاری کمیسیون پزشکی برای جانبازان و خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر با رعایت فاصله اجتماعی و اصول بهداشتی در دبیرخانه کمیسیونهای بنیاد خبر داد. دکتر حمیدرضا حبیباللهی با اشاره به اعمال محدودیتهای اجتماعی توسط ستاد کشوری مقابله با کرونا توضیخ داد: علیرغم این محدودیتها و در راستای احقاق حقوق جامعه ایثارگری جلسات کمیسیون پزشکی هر هفته در ساختمان کمیسیون پزشکی بنیاد با رعایت فاصله اجتماعی و اصول بهداشتی برگزار میشود. وی ادامه داد: در تاریخ ۱۳ خردادماه ۱۱۱ پرونده مربوط به جانبازان معزز توسط تیمهای تخصصی کمیسیون پزشکی بررسی و اعلام نظر شد. حبیباللهی گفت: همچنین تعداد ۵۰۰ پرونده مربوط به کمیسیون ماده ۲۲ و ۲۶ (حق پرستاری خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر) که توسط استانها به این اداره ارسال شده بود نیز در دوره بحران توسط پزشکان معتمد بررسی و نتیجه اعلام شده است.
۱۰ هزار نفر از فرزندان شاهد و ایثارگر خراسان رضوی جویای کار هستند
مدیر کل بنیاد شهید و امورایثارگران خراسان رضوی گفت: در سال گذشته ۲ هزار فرصت شغلی برای فرزندان خانوادههای شهدا و ایثارگران در این استان فراهم شد و در حال حاضر ۱۰ هزار نفر از فرزندان این خانوادهها جویای کار هستند. حجتالاسلام والمسلمین حسین معصومی افزود: رفع مشکلات حوزه مسکن خانوادههای شهدا و ایثارگران نیز از مهمترین اولویتهای این اداره در سال جاری است که با پیگیری های انجام شده زمینی به مساحت چهار هزار و ۴۰۰ متر مربع برای ساخت ۷۰۰ واحد مسکونی ایثارگران در شهرستان مشهد در نظر گرفته شده و در شهرستان نیشابور نیز ۳۰۰ واحد مسکونی برای این قشر در حال ساخت است. وی از راهاندازی کارخانه رب شاهد در آینده نزدیک خبر داد و افزود: این کارخانه بعد از چند سال تعطیلی تابستان امسال فعالیت خود را از سر میگیرد که نقش بسزایی در اشتغال فرزندان خانواده شهدا و ایثارگران استان خراسان رضوی دارد. حجتالاسلام والمسلمین معصومی ادامه داد: از آغاز شیوع بیماری کرونا تاکنون طی سه مرحله اقلام کمک معیشتی بین خانوادههای جانبازان زیر ۲۵ درصد توزیع شده و برای جانبازان بالای ۵۰ درصد و شیمیایی نیز علاوه بر آن اقلام بهداشتی در نظر گرفته شده است.
برقراری بیش از ۱۰۰۰ ارتباط تلفنی با ایثارگران
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان گفت: از ابتدای امسال تاکنون، بیش از یک هزار تماس تلفنی با ایثارگران این استان برقرار شده است. عطا ناوکی اظهار داشت: بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان علاوه بر داشتن ارتباط تلفنی با ایثارگران، در دو ماهه نخست امسال ۸۱۱ دیدار به صورت هدفمند با مشارکت سایر مسئولان دستگاه های اجرایی انجام داده است. وی با بیان اینکه جویا شدن از وضعیت زندگی و بررسی مشکلات ایثارگران به ویژه اطلاع از وضعیت تحصیلی فرزندان آنان ضروری است، افزود: اداره مددکاری و مرکز مشاوره نقش بسزایی در ایجاد ارتباط مؤثر با جامعه ایثارگری دارند. ناوکی ادامه داد: با وجود اینکه آسیب های اجتماعی در میان ایثارگران بسیار اندک است، مرکز مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران برنامه ها و آموزش های مختلفی با هدف پیشگیری از آسیب ها ارائه می دهد.
یادداشت سردبیر: هفتهای که گذشت در حالی به پایان رسد که اخبار نسبتا خوبی از مراکز خدماتی و بخصوص مراکز بنیاد شهید چند استان به گوش میرسید و امیدوار بودیم (و البته همچنان هستیم) که با تشکیل و آغاز کار فراکسیون ایثارگران مجلس یازدهم که در مرحله ثبت نام برای آن استقبال بسیاری خوبی از آن شده بود، شرایط رسیدگی به برخی از مطالبات خانوادههای شهدا کمی بهبود پیدا کند، خبر خودسوزی جانباز جهانگیر آزادی بار دیگر دلمان را به رنج آورد و غمگینمان کرد. نکته تاسف بارتر اینکه همانطور که در مقالهای که این هفته در این مورد منتشر کردیم، گفتیم، اخبار مربوط به خودسوزیها و خودکشیها تبدیل به اخباری عادی شده که هر چند وقت یکبار آنها را در رسانهها و در فضای مجازی می خوانیم و براحتی از آنها عبور میکنیم. به هر حال ما نیز امیدمان به مجلس است و از آنجایی که از دولت دل بریدهایم، منتظریم تا ببینیم که مجلس یازدهم چه قدمهایی را برای بهبود شرایط جامعه ایثارگران و جانبازان برخواهد داشت.