یکهزار و ۵۰۰ بسته اقلام بهداشتی بین جانبازان توزیع میشود
رضا اوسیوند سرپرست معاون درمان و بهداشت بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری، از توزیع یکهزار و ۵۰۰ بسته اقلام بهداشتی بین جانبازان بالای ۵۰ درصد و تعدادی از خانواده شهدا در استان خبر داد. او افزود: این بستهها بهداشتی شامل ماسک، دستکش و محلول ضدعفونیکننده است که در اختیار جامعه هدف قرار میگیرد. اوسیوند اظهار داشت: دستورالعملهای کشوری وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در ارتباط با ویروس کرونا تهیه شده است که موارد درج شده در این دستورالعمل به صورت پیامکهای بهداشتی، مراقبتی و پیشگیری برای جانبازان نخاعی، شیمیایی، خانوادههای معظم شهدا با ریسک خطر بالای ابتلا، ارسال میشود. او با بیان اینکه جامعه هدف بنیاد شهید و به دلیل وضعیت جسمانی، بیشتر در معرض خطر هستند، اضافه کرد: پزشکان پایش سلامت، در راستای پیگیری مستمر وضعیت بالینی این قشر بهویژه جانبازان شیمیایی، نخاعی، والدین و همسران شهدا، به صورت تلفنی خدماترسانی میکنند.
بودجه ۹۷۵ میلیارد تومانی برای مناسبسازی شهر برای افراد کم توان
زهرا نژاد بهرام با اشاره به اقدامات انجام شده در ستاد مناسبسازی فضاهای شهری برای معلولین، جانبازان و اقشار کم توان گفت: خط قرمز ما بی توجهی به موضوع مناسبسازی فضاهای شهری در هر پروژه شهری است به گونه ای که بارها تاکید کردیم که هرگونه افتتاح و بهره برداری از پروژه های جدید بدون در نظر گرفتن مناسب سازی محیط ممنوع است. وی با اشاره به اختصاص ۹۷۵ میلیارد تومان برای مناسبسازی معابر، بوستانها و ساختمانهای تحت مالکیت شهرداری در سال آتی، گفت: بودجه مناسب سازی فضاهای شهری از ۱۸ میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۲۱ میلیارد تومان در سال ۹۷ رسید و در سال ۹۸ نیز این بودجه به ۹۳ میلیارد رسید و حالا در سال ۹۹ نیز این بودجه به ۹۷۵ میلیارد تومان افزایش یافته که نشان دهنده اهمیت و اولویت این موضوع برای مدیریت شهری است. نماینده شورای شهر در ستاد مناسبسازی در خصوص نحوه پیش بینی این منابع در بودجه سال آتی شهرداری تهران اظهار داشت: حدود ۶۴۰ میلیارد تومان آن ناشی از اختصاص ۱۵ درصد منابع ردیف های مصارف مشخص در تبصره ۳۴ بودجه ۹۹ بوده و همچنین ردیف احداث خیابان کامل با تاکید مناسب سازی فضاهای شهری نیز با ۳۰۰ میلیارد تومان برای این مهم در نظر گرفته شده است.
تولید ماسک رایگان توسط موکب «طریق الکربلای گچساران»
«موکب طریق الکربلا» از شهرستان گچساران، در یک حرکت جهادی و در راستای حفظ سلامت مردم و پیشگیری از ویروس کرونا چند روزی است که نسبت به تهیه و تولید ماسک بهداشتی اقدام کرده است. سرهنگ محمد رمضانی گفت: امروز هزار عدد ماسک تولیدی موکب طریق الکربلای گچساران، بعد از استریل در شهرستان توزیع می شوند. مسئول موکب طریق الکربلای گچساران افزود: این تعداد ماسک به صورت رایگان بین کادر درمانی، سالمندان، بیماران و جانبازان شیمیایی، خانواده هایی که یکی از وابستگان آنها درگیر بیماری کرونا و یا مشکوک به کرونا هستند، توزیع خواهد شد. رمضانی با اشار به اینکه پنج روز است در راستای سلامت همشهریان و پیشگیری از ویروس کرونا، تصمیم به تهیه ماسک از طریق ساخت با پارچه های مناسب کردیم، افزود: در مرحله نخست با وجود محدودیت هایی مانند (پارچه، کش و تعطیلی بازار) تعداد هزار ماسک توسط خیاطان ماهر موکب تولید شد.
درخواست نماینده ایران برای دسترسی جانبازان شیمیایی به دارو
علیرضا کاظمی ابدی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان منع سلاحهای شیمیایی در هلند، روز ۲۹ اسفند ماه با ارسال یادداشتی به مدیرکل این سازمان، ضمن اشاره به شیوع ویروس کرونا در جهان از جمله در کشورمان و همچنین درگذشت تعدادی از جانبازان سلاحهای شیمیایی کشورمان به دلیل ابتلا به این ویروس، تاکید کرد که اعمال تحریمهای یک جانبه از سوی آمریکا باعث شده است تا دسترسی جانبازان شیمیایی به دارو و درمان مورد نیاز با محدودیت و مشکلات جدی روبرو شود. وی خواستار تسریع در تلاشهای مدیرکل سازمان برای کمک به دسترسی مصدومین سلاحهای شیمیایی به دارو، درمان و تجهیزات پزشکی لازم شد. بیش از ۷۰ هزار مصدوم و جانباز سلاحهای شیمیایی در جمهوری اسلامی ایران که از بیماریهای تنفسی رنج میبرند به دلیل موانع و مشکلات ناشی از تحریمهای غیر انسانی از دسترسی به دارو و درمانهای لازم محروم میباشند.
یادداشت سردبیر: در حالی سال را تحویل کردیم که شیوع کرونا در روزهای آخر سال متاسفانه روزبروز گستردهتر شد و تعداد قربانیان با افزایش تصاعدی روبرو بود. با وجود انتشار برخی خبرهای خوب در ارتباط با تلاشها انجام شده، بخصوص برای نجات جان صدها جانباز و ایثارگران کهنسال جنگ تحمیلی، تماسهایی که برخی از خانوادههای این عزیزان و تعدادی از ایثارگران به ما برقرار میکنند حاکی از شرایط نامطلوب در بسیاری از شهرها دارد. این به این معنی نیست که باید تلاشهای انجام شده در این زمینه را نادیده گرفت اما نشان از این دارد که مسئولین و بخصوص دولت دوازدهم نه تنها نتوانسته از پس کنترل شیوع این ویروس بربیآید بلکه از آنجایی که گزارشهای رسمی و غیر رسمی حاکی از قربانی شدن نزدیک به ۴۰ جانباز جنگ تحمیلی در یک ماه اخیر دارد، و تعداد زیاد پرستاران و پزشکانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا به شهادت رسیدهاند آنقدر بالا است که حتی نمیخواهیم به آن اشارهای داشته باشیم، دولت باز هم در کارنامه ۷ ساله خود شکست دیگری را ثبت کرده است.