آییننامه تشکیل ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی برای معلولان ابلاغ شد
اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری آییننامه اجرایی تشکیل ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور برای معلولان مشتمل بر ۱۶ ماده را ابلاغ کرد. براساس این آییننامه که در جلسه ۱۰ آذر هیات وزیران به تصویب رسید، ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور که به منظور نظارت و هماهنگی درخصوص مناسبسازی و دسترس پذیری کشور برای معلولان تشکیل می شود مکلف است بر امر مناسبسازی ساختمانها و اماکن دولتی و عمومی دستگاههای مربوط، نظارت و گزارشهای اقدامات آنها را بررسی کند. مطابق این آییننامه، کلیه دستگاههای مشمول موظف هستند حداکثر ظرف سه سال ساختمانها و اماکن مربوط را برای دسترسپذیری معلولان به خدمات، مناسبسازی کنند. همچنین سازمان ملی استاندارد ایران مکلف است ظرف سه ماه با پیشنهاد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به تدوین استانداردهای طراحی درگاهها و وبگاههای الکترونیکی (سامانههای ارائه خدمات الکترونیکی) کلیه دستگاههای مشمول جهت مناسبسازی و دسترس پذیری افراد دارای معلولیت اقدام کند.
هرچند تعیین مهلت سه ساله برای تکمیل پروژه مناسبسازی واقعگرایانه به نظر نمی رسد، ولی به هر حال کلید خوردن این پروژه برای جامعه معلولان مایه امیدواری است. متاسفانه شرایط زیرساختی کنونی کشور به هیچ وجه مناسب حال جانبازانی که معلولیت حرکتی دارند نیست و این امر باید باهمکاریهای بنیاد و دولت حل گردد.
ایزدی: ۹۰ درصد قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران اجرا شده است
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: ۹۰ درصد قانون جامع «خدماترسانی به ایثارگران و جانبازان» اجرایی شده و فقط چند ماده آن عملیاتی نشده است. مهدی ایزدی افزود: این قانون ممکن است ناقص اجرا شده باشد اما عملیاتی شده و برخی مشکلات قشر جانباز را حل کرده و باید اهتمام جدی برای اجرای کامل آن وجود داشته باشد. وی اظهار داشت: در قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران و جانبازان ابهام و تضادهایی وجود دارد که مشکلاتی را برای این طیف جامعه ایجاد کردهاست. ایزدی با یادآوری مشکلات بیمه درمانی این بنیاد گفت: بنیاد یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به بیمه ایران بدهکار است و این بیمه در سه بار برگزاری مناقصه، شرکت نکرده است. ایزدی افزود: سه هزار میلیارد تومان بیمه مکمل بنیاد شهید و امور ایثارگران امسال مناقصه داشته که در سال جاری این بیمه مکمل به سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسیده است. وی اظهار داشت: بنیاد شهید و امور ایثارگران به علت مشکلات اعتباری با ۱۲ هزار مرکز درمانی و داروخانه قرارداد بیمه دی داشته که پنج هزار آن باقی مانده و هفت هزار قرار داد را لغو کردهاست. معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در پیش بینی بودجه سال گذشته به دولت اعلام شد که برای اجرای تکلیف این بنیاد ۱۸ هزار ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که مجلس ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را تصویب کرد. ایزدی افزود: ساماندهی امور نیازمند شرایط درآمدی است و باید این مهم شرایط پایداری داشته باشد.
آغاز صدور حکمت کارت برای خانوادههای شاهد و ایثارگر
محمود پاکدل در سمینار استانی مدیران و روسای بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس در خصوص حکمت کارت گفت: به دنبال تفاهم قبلی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نماینده ولی فقیه و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران مبنی بر ارائه خدمات توسط فروشگاههای اتکا در سطح کشور، قراردادی میان بنیاد و وزارت دفاع منعقد شد. وی افزود: با ایجاد تغییرات ساختاری در سازمان اتکا واگذاری و تحویل حکمت کارت متوقف شده بود و اکنون با پیگیری بنیاد شهید و امور ایثارگران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، قرارداد جدیدی بین مسئولان مرتبط در بنیاد و سازمان اتکا منعقد و از ۱۶ آذرماه مرحله اول صدور کارت حکمت برای خانوادههای معظم شهدا و جانبازانی که از بنیاد حقوق، مستمری، کمک معیشت و یا حق پرستاری دریافت میکنند آغاز میشود. معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان تأکید کرد: طبق مفاد این قرارداد، ایثارگران بهوسیله حکمت کارت میتوانند از خریدهای اعتباری و تخفیفات منظور شده استفاده کنند.
هرچند ارائه خدمات توسط فروشگاههای اتکا ضروری به نظر می رسد ولی نمی توان انکار کرد که وضعیت کلی اقتصادی کشور فشارهای بی سابقهای به طبقه مستضعف وارد کرده که راه حل آن باید فراتر از ارایه تسهیلاتی همچون حکمت کارت باشد. راه حل اصلی اشتغال زایی و ایجاد راه کارهایی برای بهبود وضعیت کلی اقتصادی کشور است.
مشکلات بیمه درمان خانوادههای شاهد و ایثارگر
انصاری مدیر کل بنیاد شهید استان مرکزی در سفر به شهرستان محلات گفت: با اشاره به مشکلاتی که در بحث بیمه درمان خانوادههای شاهد و ایثارگر به وجود آمده این مشکلات را ناشی تخصیص داده نشدن اعتبارات دانست. مرتضی انصاریفر افزود: براساس ماده ۱۳ قانون خدمات جامع که نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در سال گذشته اصلاح کردند قرار بود تخصیص ۱۰۰ درصدی به مبلغ ۳ هزار میلیارد به ما داده شود که متاسفانه انجام نشد و ما دچار مشکل شدیم. او اضافه کرد: از نمایندگان محترم دولت و مسئولین دست استمداد و کمک میطلبیم که شان خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر مرتفع شود. مدیر کل بنیاد شهید استان مرکزی بیان کرد: خبری هم برای خانواده معظم شاهد شهر محلات داریم که عملیات ساماندهی رواقهای گلزار مطهر شهدای شهر محلات که ۱۸۹ شهید گلگون کفن در این گلزار مدفون است به زودی عملیات اجرایی آن طبق روال قانون انجام خواهد شد. انصاری مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی در سفر به شهرستان محلات با خانوادههای معظم شاهد و ایثارگر در شهرستان محلات دیدار کرد و به همراه فرماندار محلات به دیدار خانوادههای شهدان مهدی و مسعود سلیمی رفت.