نمایندگان مجلس از رسیدگی و پیگیری مسائل خانواده جانبازان غافل نبودهاند
نماینده تهران، اسلامشهر، ری، شمیرانات و پردیس گفت: نمایندگان مجلس از رسیدگی و پیگیری مسائل خانواده جانبازان غافل نبوده است و در زمینه اجرای طرحهایی از جمله بیمه همسران جانبازان و حضانت فرزندان توسط مادران و … پیگیر هستیم. به همت کمیته امور بانوان و خانواده فرمانداری اسلامشهر نخستین همایش فرهنگی و ورزشی با حضور سیده فاطمه ذوالقدر نماینده حوزه انتخابیه تهران، اسلامشهر، ری، شمیرانات و پردیس و جمع کثیری از همسران جانبازان در مجموعه فرهنگی تفریحی و ورزشی خوارزم برگزار شد. سیده فاطمه ذوالقدر در سخنانی در این همایش تصریح کرد: باتوجه به تمامی مشکلات در کشور نمایندگان شما در مجلس از رسیدگی و پیگیری مسائل شما غافل نبوده و در زمینه اجرای طرحهایی از جمله بیمه همسران جانبازان و حضانت فرزندان توسط مادران و … هستیم.وی افزود: با نامگذاری سال ۹۸ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان رونق تولید، جمع قابل توجهی از زنان موفق کارآفرین و فعال در عرصه تولید و ایجاد اشتغال علاوه بر فعالیت در خانه به این خودباوری هم رسیدند که می توانند در عرصههای اقتصادی و تولید نیز نقش بسزایی ایفا کنند.
یادداشت سردبیر: با وجود تمام مشکلات موجود از قبیل کسر بودجه و کم لطفی برخی مسئولین، باید در تایید صحبتهای نماینده تهران بگوئیم که تنی چند از نمایندگان مجلس به لطف اینکه خود نیز از جانبازان دفاع مقدس هستند در مورد امور مربوط به جانبازان و ایثارگران و خانوادههای شهدا بسیار فعال و پیگیر بودهاند و میتوان گفت در میان بی رحمی مسئولین بنیاد و دولت، در سالهای اخیر این مجلس شورای اسلامی بوده که بیشترین توجه را به ایثارگران و جانبازان نشان داده است.
۳۹ هزار نفر از ایثارگران معسر کمک معیشت دریافت می کنند
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید گفت: از ابتدای سال ۹۸ به ۳۹ هزار نفر از ایثارگران معسر کمک معیشت ماهانه پرداخت شده است. محمود پاکدل درباره اجرای بند (ب) تبصره ۱۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۹۸، گفت: بر اساس این ماده قانونی هرساله مبلغی معادل حداقل حقوق کارکنان دولت از سوی بنیاد شهید به جانبازان و ایثارگران معسر پرداخت می شود. پاکدل توضیح داد: امسال نیز از ابتدای سال ۹۸ به ۳۹ هزار نفر از ایثارگرانی که واجد شرایط بودهاند، این مبلغ پرداخت شده است. وی با بیان اینکه تعداد ایثارگران دریافت کننده کمک معیشت نسبت به سال گذشته ۳ هزار نفر افزایش یافته است، تصریح کرد: هر ساله شمار جانبازان مشمول دریافت کمک معیشت از سوی بنیاد شهید پایش و بازنگری می شود. سال گذشته ۳۶ هزار نفر از ایثارگران گرامی باتوجه به معیارهای تعریف شده مشمول این ماده قانونی و دریافت ماهانه کمک معیشت بودند اما امسال ۳ هزار نفر بر شمار دریافت کنندگان کمک معیشت اضافه شد. معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید درباره معیار پرداخت کمک معیشت به ایثارگران نیز عنوان کرد: بر اساس این ماده قانونی؛ جانبازان و آزادگان غیر شاغل که فاقد درآمد و شغل بوده و هیچ گونه خدمات تسهیلاتی بابت اشتغال از دستگاه ها، نهادهای دولتی و عمومی غیر دولتی دریافت نکنند و هم چنین فاقد اموال قابل بهره برداری برای اشتغال و کسب درآمد باشند، مشمول دریافت کمک معیشت می شوند. پاکدل ادامه داد: به علاوه ایثارگرانی که از صندوق های بیمه، بازنشستگی و مستمری استفاده می کنند یا بانوان جانباز و آزاده ای که از همسر خود نفقه دریافت می کنند نیز کمک معیشت بنیاد شهید را دریافت نخواهند کرد.
یادداشت سردبیر: متاسفانه مشکل اینجاست که با توجه به مشکلات اقتصادی موجود، بخصوص میان جانبازان و ایثارگران و خانوادههای شهدا، مقدار کمکهای معیشتی بسیار ناچیز بوده و اکثر ایثارگرانی که ما با آنها در تماس هستیم و جویای حال آنها میشویم به هیچ وجه از مقدار این کمکها راضی نیستند. به هر حال با وجود اینکه جای شکرش باقیست که همین کمکهای ناچیز هم به این تعداد از ایثارگران میشود، با توجه به شرایط اقتصادی حال حاضر، باید در سالهای آینده به فکر افزایش این کمکها بود.
امضای تفاهمنامه بنیاد شهید و امور ایثارگران با صداوسیما
تفاهمنامه همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران با صداوسیما منعقد شد. این تفاهم نامه در خصوص ضبط و پخش خاطرات ۸۰ خانواده معظم شهید است. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری گفت: تاکنون ۴۵۰ هزار اثر از دل نوشته، وصایا و آثار شهدا جمع آوری شده است. فریبرز نجفی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای برگزاری کنگره شهدای استان مبنی بر ثبت خاطرات والدین شهدا؛ افزود: متأسفانه قریب به ۷۰ درصد از والدین معزز شهدا به رحمت ایزدی پیوستهاند که با تأکید رهبر معظم انقلاب وظیفه ما در خصوص ثبت خاطرات والدین در قید حیات مضاعف میشود. مدیرکل صداوسیمای مرکز استان هم با اشاره به اینکه گنجینه خاطرات والدین شهدا باید هر چه تکمیلتر شود گفت: صداوسیما نیز با تمام توان به انجام این امور کمک خواهد کرد. یوسف افشار نیا افزود: در این طرح سعی شود خانوادههایی معرفی شوند که تاکنون هیچگونه مستند، ثبت خاطرات و دیگر اقدامی در این خصوص از آن خانواده انجامنشده باشد.
یادداشت سردبیر: مدتهاست که در صدای مدافعان از صدا و سیما خواستهایم تا توجه بیشتری به مشکلات و چالشهای روزانه جانبازان و ایثارگران داشته باشند و شاید این تفاهنامه آغازی باشد برای پخش برنامههایی که جامعه را از حال و وضع ایثارگران و جانبازان باخبر میکند. در ضمن یادآوری روزهای پرالتهاب ۸ سال دفاع مقدس و واقعیتهای جنگ برای نسل کنونی که اکثر نه تنها خاطره ای از آن دوران ندارند بلکه نمیتوانند با جامعه ایثارگران و جانبازان ارتباط برقرار کنند امری است واجب که میتوان با ساخت برنامه هایی در مورد خاطرات شهدا و جانبازان از آن دوران، آن را ممکن ساخت.
اجرایی شدن ۹۰ درصد قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران
