بیش از هشت میلیارد تومان، سرانه ماهانه بیمه جانبازان گیلان
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان گفت: بیش از هشت میلیارد تومان به صورت ماهانه به عنوان سرانه بیمه جانبازان استان پرداخت می شود. عبدالله پاکاری در نشست صمیمی با بانوان جانباز نخاعی کشور اظهار داشت: تمامی هزینههای درمانی جانبازان توسط بنیاد شهید پرداخت می شود مگر در موارد خاص که بر اثر اختلاف تعرفههای بیمه و مراکز ارائه دهنده خدمات باشد. وی ادامه داد: در گیلان حدود ۵۵ هزار بیمه تکمیلی پرداخت می شود که میانگین سرانه درمانی به ازای هر نفر ، ۱۵۸ هزار تومان است. پاکاری با بیان اینکه گیلان ۳۳ شهیده و ۶۷ بانوی جانباز در دوران دفاع مقدس تقدیم نظام اسلامی کرده، افزود: خدمات بیمههای پایه و تکمیلی از سوی اداره کل بنیاد شهید گیلان برای همه جانبازان ارائه می شود ولی متاسفانه سرانه بیمهای جانبازان به دلیل عدم تامین اعتبار، به تعویق افتاده که انتظار داریم هرچه زودتر در خصوص رفع این مشکل اقدام شود. وی تصریح کرد: در دوران پیروزی انقلاب و در دوران دفاع مقدس، مادران و بانوان این مرز و بوم نقش برجستهای در حضور در میادین و پشتیبانی از رزمندگان، صبر، مقاومت و ایستادگی در قبال صدمات ناشی از جنگ داشتند. وی تاکید کرد: همسران بزرگوار شهدا هم نقش مهمی در تربیت یادگاران شهدا داشتند که امروزه به عنوان سرمایه ارزشمندی برای پشتیبانی از انقلاب محسوب می شود.
یادداشت سردبیر: در تماسهایی که ما با بنیاد شهید گیلان داشتیم نتوانستیم مدارک مشخصی در تائید این مسئله بدست بیاوریم اما گویا در مواردی ماهانههایی که به عنوان سرانه بیمه به جانبازان آز آنها یاد شده به این عزیزان پرداخت شده و برخی از آنها نیز همانطور که در متن خبر هم آمده بود، به دلیل عدم تامین اعتبار، به تعویق افتاده و پرداخت نشده. پیگیر این قضیه خواهیم بود تا ببینیم تا چه مقدار آن عملی شده و چه مقدار ار این ماهیانهها واقعا پرداخت شده و چه مقدار آن شعارهای همیشگی مسئولین بنیاد است.
ایجاد ۵۷۰۰ شغل برای ایثارگران از طریق وامهای روستایی در سال جاری
مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران گفت: در سال جاری ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه پیش بینی شده است و تاکنون ۲۲۹ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه تخصیص یافته که منجر به ایجاد شغل برای ۵۷۰۰ نفر از ایثارگران شده است. رضا ریاحی در همایش مدیران کل استانی و معاونین بنیاد شهید با تاکید بر لزوم تعامل مدیران کل استانی بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران شعب بانکها در استان گفت: فرآیند ثبت و معرفی ایثارگران متقاضی دریافت وام اشتغال در بنیاد شهید و امور ایثارگران و صندوق اشتغال و کارآفرینی در زمان بسیار کوتاهی انجام می شود و هیچ مانعی در این مسیر وجود ندارد. وی در خصوص وامهای روستایی صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران گفت: در سال جاری ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه پیش بینی شده است و تاکنون ۲۲۹ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه تخصیص یافته که منجر به ایجاد شغل برای ۵۷۰۰ نفر از ایثارگران شده است. مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران به بیان توصیههایی به مدیران کل استانی بنیاد شهید و امور ایثارگران پرداخت.
یادداشت سردبیر: در گذشته نیز به این موضوع اشاره داشتیم که ضمن تشکر از دست اندرکاران این طرح، متاسفانه به دلیل عدم نظارات و پیگیری مسئولین مقدار زیادی از این وام ها تبدیل به اشتغال زائی بلند مدت نمیشوند و به هدر میروند. بانکها نیز در چند مورد مرتکی تخلفاتی شدهاند که باید مراقب بود کمتر پیش بیاید.
آغاز دوباره ساخت مجتمع توانبخشی ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان گفت: این مجتمع شامل سه بخش فرهنگی، ورزشی و توانبخشی است که عملیات اجرایی آن در سال ۱۳۸۴ با زیربنای ۹ هزار و ۵۰۰ مترمربع آغاز شده بود. سید منصور موسوی افزود: عملیات اجرایی این مجتمع در سال ۱۳۸۷ و پس از گذشت حدود سه سال در حالی که ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، بنا به دلایلی متوقف شد. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ حدود ۲۲ میلیارد ریال برای ساخت این مجتمع هزینه شد. موسوی عنوان کرد: هم اینک اعتباری افزون بر ۱۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی برای ساخت این مجتمع اختصاص یافته است. وی ابراز داشت: نبود مرکز توانبخشی ایثارگران در کهگیلویه و بویراحمد سبب مراجعه این قشر به دیگر استانهای کشور برای انجام انواع امور درمانی شده که هزینههای قابل توجهی را نیز برای آنان به دنبال دارد.
یادداشت سردبیر: با تشکر از تمام کسانی که در اجرایی شده این طرح دست داشتند، افتتاح این مجتمع این نوید را میدهد که خدمات فرهنگی، ورزشی و توانبخشی به ایثارگران و جانبازان کهگیلویه و بویراحمد بزودی وارد فاز گستردهتر و حرفهای تری خواهد شد. خبری خوب برای استان کهگیلویه و بویراحمد.
پوشش بیمهای خدمات روانشناسی در انتظار تصویب «پاستور نشینها»
محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به پوشش بیمهای خدمات روانشناسی و مشاوره اظهار کرد: بیمه خدمات سلامت اجتماعی، روانشناسی و مشاوره یکی از نیازهای اساسی جامعه است و در حال حاضر بیمههای تکمیلی و بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح، خدمات سلامت اجتماعی مانند روانشناسی و مشاوره را پوشش میدهند. او با اشاره به علل نبود پوشش بیمهای خدمات روانشناسی و مشاوره بیان کرد: به دلیل آنکه تعرفه روانشناسی و مشاوره بالاست از نظر اقتصادی پوشش بیمهای خدمات روانشناسی و مشاوره بار مالی بسیاری به بیمههای پایه تحمیل میکند و به همین دلیل پوشش بیمهای این خدمات به نفع بیمههای پایه نیست. حاتمی با بیان اینکه پوشش بیمهای خدمات روانشناسی و مشاوره نیاز به یارانه دولت دارد، گفت: طرحی به دولت با همکاری وزارت بهداشت دادهایم که خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمه قرار گیرد و اگر دولت این طرح را تصویب و مجلس برای اجرای آن مساعدت کند؛ قشر آسیب پذیر پوشش بیمهای خدمات روانشناسی و مشاوره خواهد داشت. رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره بیان کرد: پیشنهاد ما این است که قشر آسیب پذیر ارگانهایی، چون تحت پوشش کمیته امداد بهزیستی بنیاد شهید و از این قبیل نهادها نیازمند پوشش بیمهای خدمات سلامت اجتماعی از جمله خدمات روانشناسی و مشاوره هستند.
یادداشت سردبیر: سالهاست که منتظر چنین طرحی هستیم و امیدواریم که بزودی تصویب و اجرائی شود.