افزایش سقف تسهیلات مسکن برای آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا
در یک هزار و دویست و هفتاد و هفتمین جلسه شورای پول و اعتبار به ریاست عبدالناصر همتی، افزایش سقف این تسهیلات تصویب شد. بر این اساس، سقف مبلغ این تسهیلات به ازای هر واحد مسکونی در شهرهای بیش از یک میلیون نفر از ۱۰۰ میلیون تومان به ۱۳۰ میلیون تومان، در مراکز استانها (با جمیعت کمتر از یک میلیون نفر) از ۷۷ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان، در سایر شهرها از ۶۶ میلیون تومان به ۸۵ میلیون تومان و در روستاها از ۳۸ میلیون تومان به ۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. این تسهیلات با معرفی متقاضی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران به بانکهای عامل، با نرخ سود یارانهای چهار درصد و با دوره بازپرداخت حداکثر ۲۰ ساله قابل اعطاست.
یادداشت سردبیر: باید این افزایش سقف تسهیلات را به فال نیک بگیریم. با وجود اینکه این درصد کم افزایش تسهیلات مسکن، مشکلات عدیده معیشتی جانیازان و خانوادههای شهدا را چندان حل نمی کند، و با توجه به نرخ بالای تورم و مشکلات حاصله برای قشر مستضعف، تصمیم شورای پول و اعتبار، تنها یک افزایش حداقلی است، اما جا دارد به عنوان عضو کوچکی از جامعه خبری ایثارگران و جانبازان از مسئولین و تصمیم گیرندگان تشکر کنیم. جالب است بدانید که دکتر عبدالناصر همتی، که در این نشست ریاست جلسه شورای پول و اعتبار را به عهدا داشتند، دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران هستند و یکی از معدود اساتید تدریس کننده اقتصاد کلان و اقتصاد انرژی در دانشگاههای ایران است و البته ایشان همیشه به قشر ایثارگران و جانبازان و خانوادههای شهدا لطف داشته و دارند.
اشتغال بیش از ۱۵ هزار ایثارگر

یادداشت سردبیر: با اینکه آمار اعلام شده در صورت صحت آن میتواند بسیار مثبت تلقی شوند ولی باید از حجت الاسلام شهیدی و دیگر مسئولین بلند پایه بنیاد و حتی شخص آقای رئیس جمهور بپرسیم بجر اعلام آمار و ارقام اغراق آمیز و نادرست چه برنامههایی برای بهبود وضعیت معشیتی و اشتغال ایثارگران و خانوادههای شهدا دارید؟ تا کی میخواهید به جامعه ایثارگران و خانوادههای آنها دروغ بگویید؟ در حالی که درصد بالایی از فرزندان شاهد و ایثارگران جنگ تحمیلی بیکار هستند و بدلیل عدم حمایت کافی بنیاد در شرایط اسفباری بسر میبرند، این اعداد و ارقام دردی را از آنها دوا نخواهد کرد.
سالانه ۴۲۰ هزار بازدید در قالب طرح سپاس در کشور انجام می شود
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ۱۱۱ خانواده چهار شهید و ۳۹ خانواده پنج شهید در کشور داریم گفت: سالانه ۴۲۰ هزار بازدید در قالب طرح سپاس انجام میشود. حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد علی شهیدی محلاتی در دیدار با نماینده ولیفقیه در خراسان جنوبی با بیان اینکه در آستانه عاشورای حسینی هستیم توفیقی شد امروز به خراسان جنوبی سفر کنیم اظهار داشت: مردم خراسان جنوبی مردمانی بسیار آرام و خوب مهماننواز هستند و علاقه به مقام معظم رهبری دارند. وی با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران در دو مسیرگام بر می دارد افزود: یک مسیر معیشتی است و مسیر دیگر فرهنگی است. رئیس سازمان بنیاد شهید بیان کرد: ما در اساسنامه بنیاد شهید دو کار محول شده که در رابطه با ایثارگران جمعیت پوشش ما بالای سه میلیون نفر است که بنیاد شهید کار خود را انجام میدهد و با وجود مشکلاتی که هست اما همه تلاش در راستای خدمت به این قشر از جامعه تلاش میکند. شهیدی محلاتی گفت: موفقیتهایی که در جامعه داریم بهخاطر ایثار فداکاری شهدا و ایثارگران و فرهنگ ایثار و شهادت است. وی با بیان اینکه گاهی خبرنگاران از ما میپرسند فرهنگ ایثار و شهادت چیست که در برابر آنها ما میگوییم فرهنگی است که امام حسین(ع) به ما آموخته است و این فرهنگ سبب پیروزی ما بود.
یادداشت سردبیر: برخلاف ادعای آقای شهیدی، بنیاد به درستی به وظایف خود عمل نمیکند چون اگر میکرد امروز داد ایثارگران و خانوادههای شهدای تحت پوشش این سازمان به هوا نبود. ما هم دوست داریم آقای شهیدی و همکارانشان را باور کنیم اما سؤمدیریت در بنیاد شهید بیداد میکند و با هر جانباز و یا فرزند شاهدی که گفتگو میکنیم بیشتر به این باور میرسیم که بنیاد به اصلاحات ساختاری و مدیران انقلابی احتیاج دارد که برای خود شهیدان و بازماندگان آنها ارزش قائل باشند.
درمان ایثارگران و جانبازان، قربانی اختلافات داخلی در دولت شده است
علی اکبر کریمی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی، در تذکر شفاهی خطاب به رئیس جمهور، گفت: در شرایط کنونی آزمونهای استخدامی با مشکل سقف سنی مواجه هستند و این مسئله مشکلات بسیاری را برای متقاضیان به ویژه متولدین دهه ۶۰ ایجاد کرده از این رو رئیس جمهور باید نسبت به افزایش سقف سنی اقدام کند. نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بر لزوم تعیین تکلیف دهها هزار نیروی شرکتی و قرارداد موقت در سازمانهای دولتی و سازمان صدا وسیما تاکید کرد و گفت: در شرایط کنونی بار اصلی وظایف و کارها برعهده این افراد است اما از نظر امنیت شغلی، بیمه و حقوق و مزایا در شرایط نامناسبی هستند از این رو باید این نیروها ساماندهی شوند. وی ادامه داد: یکی از مشکلات در شرایط کنونی وضعیت نامطلوب بیمه تکمیلی جانبازان، ایثارگران و خانواده معظم شهدا است، امروز بسیاری از مراکز درمانی و آزمایشگاهها به علت بدهی بسیار زیاد بیمه دی، قراردادهایشان را فسخ کرده اند و عملا ایثارگران از خدمات درمانی محروم شده اند. حدود یک ماه گذشته در فراکسیون ایثارگران آقای شهیدی با توجه به دستور رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه برای تامین اعتبارات مربوطه، قول دادند که این مشکلات حل خواهد شد اما تاکنون اقدامی نشده است.
یادداشت سردبیر: در همین رابطه و مسائل حاشیه ای آن بزودی مطلبی منتشر خواهیم کرد و امیدواریم که مخاطبانمان با نظرات و نقدها و پیشنهاداتشان نه تنها به درک بهتر ما از مسائل و چالشهای مربوط به جامعه ایثارگران کمک کنند بلکه به ما یاری دهند تا صدایی رسا برای این قشر مظلوم جامعه باشیم.