درمان جانبازان و ایثارگران توسط پروفسور آلمانی
مدیرکل درمان و توانبخشی بنیاد شهید و امور ایثارگران از انجام ویزیت و عمل جراحی برای جانبازان و ایثارگران توسط پروفسور «تزوال» خبر داد. امیر کریمی با اشاره به حضور پروفسور تزوال فوق تخصص جراحی دست و شانه از کشور آلمان در کشورمان، گفت: پروفسور تزوال به همراه تیم پزشکی ایرانی از تاریخ ۲۶ الی ۲۸ مرداد در کلینیک فوق تخصصی خاتمالانبیاء (ص) به ویزیت و درمان جانبازان و ایثارگران پرداخت. وی افزود: در این دوره زمانی ۳۳ نفر از جانبازان و ایثارگران مورد ویزیت و مشاوره درمانی قرار گرفتند و برای ۶ نفر از این عزیزان نیز عمل جراحی انجام شد.
مقالات مربوطه:
۲ پزشک از آلمان و انگلیس برای درمان جانبازان به ایران می آیند
معاینه و عمل جراحی ۲۰۳ نفر از ایثارگران توسط پروفسور حسین مهدیان
بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان وام توسط صندوق قرضالحسنه شاهد پرداخت شد
مدیرعامل صندوق قرضالحسنه شاهد از پرداخت بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان وام توسط این صندوق به ایثارگران از ابتدای سال تاکنون خبر داد. اسلام کریمی در دومین جلسه هیات امنای صندوق قرضالحسنه شاهد در سال ١٣٩٨ به ارائه گزارش عملکرد صندوق در ۵ ماهه اول سال ٩٨ در خصوص میزان تسهیلات ارائه شده به اعضا و ایثارگران سیل زده، اخذ وضعیت مطلوب از حسابرس قانونی و نتایج نظرسنجی برگزار شده از اعضا پرداخت. وی در خصوص تعداد و مبلغ تسهیلات پرداختی از طریق این صندوق از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا ۳۱ مردادماه گفت: در این مدت ۴۵ هزار وام به ایثارگران پرداخت شده که جمع این تسهیلات بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان است. او با اشاره به پرداخت بیش از ۱۷۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان وام به ایثارگران استانهای سیل زده در سال ۱۳۹۸ گفت: این تسهیلات به ایثارگران استانهای ایلام، خوزستان، کرمانشاه، لرستان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی و خراسان جنوبی پرداخت شده است. متاسفانه به دلیل سیلهای اخیر در استانهای لرستان، گلستان، مازندران، خوزستان و ایلام خسارتهای فراوانی به واحدهای مسکونی وارد شده که برخی از این واحدها ۱۰۰ درصد تخریب شده، برخی روستاها به طور کامل زیر آب رفته است و ۷۰ نفر در جریان سیل جان خود را از دست دادند. بر اساس پیش بینیهای انجام شده ممکن است بیش از دو هزار یا ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار متاثر از سیل شده باشند که برآورد خسارت ریالی آن ۶۵ میلیارد تومان می تواند باشد. بیش از هزار میلیارد ریال وام به ایثارگران در هفت استان سیلزده پرداخت شد.
یادداشت سردبیر: صدای مدافعان پیشتر در مورد معضل کسری بودجه بنیاد شهید و تاثیرات تحریمها بر دارو و درمان و بیکاری جامعه ایثارگران گزارشهایی را منتشر کرده است. هرچند اقدامات صندوق شاهد میتواند تا اندازهای موثر واقع شود اما بایدبا تدبیر سیاسی مانع تحریمها را از سر راه تامین مالی برای جامعه ایثارگران برداریم.
تصویب آییننامه پرداخت کمک معیشت به جانبازان
مطابق قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کشور، بنیاد شهید و امور ایثارگران را موظف کرد، به جانبازان و آزادگان غیرحالت اشتغال معسر فاقد درآمد که براساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمیشوند، تا زمانی که فاقد شغل و درآمد باشند، ماهانه کمک معیشت معادل حداقل حقوق کارکنان دولت پرداخت کند. دولت همچنین، میزان یارانه پرداختی سازمان بهزیستی کشور به مراکز غیردولتی بابت نگهداری، مراقبت و خدمات توانبخشی، آموزشی، حرفه آموزی معلولان و حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی و معلولان شدید و خیلی شدید در سال ۱۳۹۸ را مشخص کرد. مطابق این تصمیم، سازمان بهزیستی کشور مجاز است با در نظرگرفتن کیفیت خدمات ارائه شده در مراکز مذکور، نسبت به پرداخت یارانه بر اساس درجه بندی مراکز و حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی و معلولان، سالمندان معلول و بیماران روانی مزمن شدید و خیلی شدید اقدام کند. گفتنی است، طبق قانون حمایت از حقوق معلولان، سازمان بهزیستی با هدف حمایت از افراد نیازمند دارای معلولیت (شدید، خیلی شدید و چندگانه) موظف به پرداخت حق پرستاری یا مددکاری به سرپرست، همسر یا قیم این افراد، یا ارائه خدمات مراقبتی از طریق مراکز وابسته به خود و یا حمایت از مراکز غیردولتی مربوط است.
یادداشت سردبیر: اقدامات دولت در این وضعیت رکود اقتصادی قابل تقدیر است. در عین حال برخی، منافع جناحی را بر منافع ملی ترجیح داده و اقدامات دولت را در هر زمینه تخریب میکنند. صدای مدافعان معتقد است جنگ اقتصادی لطمات زیادی به جامعه ایثارگری کشور وارد کرده است و ما باید برای خروج از این بحران با فرماندهان اقتصادی کشور همراهی کنیم.
لزوم مناسبسازی ساختمان شهرداریهای استان تهران
محمد تقیزاده در تشریح روند مناسبسازی ساختمان شهرداریهای استان تهران برای معلولین گفت: ساختمان برخی شهرداریهای استان تهران به لحاظ مناسبسازی وضعیت نامناسبی دارند و متاسفانه از حداقل استانداردهای لازم نیز برخوردار نیستند. وی افزود: بیتردید باید شهرداران توجه به نحوه معماری و مناسبسازی معابر برای جانبازان و معلولین را مدنظر قرار دهند. وی ادامه داد: متاسفانه شهرداران استان تهران هنوز اقدامات جدی و اساسی در خصوص سیما و منظر شهری در شهرها صورت ندادهاند. ورودیهای شهرهای استان تهران وضعیت مناسبی را از حیث منظر شهری ندارند و شهرداران به جای نصب سرعتگیرهای متعدد در ورودی شهرها که در اکثر موارد باعث نارضایتی مردم میشود، نسبت به نصب المانهای شهری و جاذبههای بصری اقدام کنند. معاون استاندار تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به فعالیت برخی شهرداریهای استان تهران در این زمینه افزود: با هماهنگیهای صورت گرفته با شهرداری تهران مقرر است تا نشستهای مشترک مستمر و منظم با حضور معاونین فنی و عمرانی فرمانداریها و شهرداران استان در مجموعه پارک ترافیک شهرداری تهران برگزار و در خصوص هوشمندسازی و مانیتورینگ ترافیک در شهرهای استان تهران اقدام شود.